Nisu zatečena maloljeta lica da konzumiraju alkohol

0

ZVORNIK – Tržišni inspektori opštine Zvornik u inspekcijskom nadzoru osam ugostiteljskih objekata utvrdili su da u tri slučaja nisu uredno izdavani računi za izvršenu uslugu, te su izdati prekršajni nalozi, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Kako se navodi, u okviru kontrole provođenja Uredbe o zabrani prodaje, upotrebe i usluživanja alkohola mlađim licima od 18 godina, inspektori u ugostiteljskim objektima nisu zatekli maloljetna lica da konzumiraju alkohol.

Ove aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu, a opštinsko Odjeljenje za inspekcijske poslove davaće i u narednom periodu punu podršku realizaciji ovih aktivnosti.

Opština Zvornik navodi da pruža punu podršku kampanji „Stop alkoholu na točkovima“ koju provode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Inspektorat, Auto-moto savez Republike Srpske i jedinice lokalne samouprave.

Osnovni cilj kampanje je da se ukaže na negativne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola.

Kampanjom će se pokušati uticati i na mlade vozače i njihove vršnjake, kao jednu od veoma rizičnih grupa, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare