Nisu prijavljene prijetnje smrću, policija radi na rasvjetljavanju slučaja

0

ROGATICA – Policija u Rogatici nije zaprimila prijavu prijetnji smrću licu čiji su inicijali N.H. iz sela Bjelogorci, koji je juče prijavio da su mu otrovane tri krave, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo navode da je policija juče izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i izuzela tragove koji će biti upućeni na dalje vještačenje.

O svemu je obaviješten i okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je danas nadležne institucije da „hitno istraže i procesuiraju odgovorne za napad na povratničku porodicu Nedžada Herceglije i njihovu imovinu u Bjelogorcima kod Rogatice“.

U Salkićevom saopštenju se navodi da su ovoj porodici, prema izjavama Herceglije, 10. novembra u jutarnjim časovima otrovane tri krave, koje su nakon toga uginule, te da mu je „nakon saslušanja u policiji rečeno da su krave otrovale njegove komšije srpske nacionalnosti“.

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić danas je osudio „prijetnje smrću upućene povratniku Nedžadu Hercegliji“ i pozvao nadležne organe da ih procesuiraju i garantuju bezbjednost.

Iz Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjelica su naveli da je „Herceglija sve prijavio policiji, koja mu je potvrdila da su mu tri krave, koje su uginule, otrovale srpske komšije od kojih je i dobio prijetnje“.

Salkić i Ramić najavili su pomoć ovoj porodici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare