Ninković: Što prije rasvijetliti slučaj postavljanja bombe

1

Predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Pale Bojan Ninković rekao je da je postavljanje bombe isred njegovih ulaznih vrata „veoma uznemirujuće i potpuno nepotrebno u političkoj borbi“.

On je na konferenciji za novinare na Palama naveo da je jutros na pragu porodične kuće našao bombu i dodao da ovo nije prvi slučaj napada na njega, te da više od godinu dana dobija kompromitujuće i prijeteće poruke.

Ninković je rekao da je sve dokumentovano u policiji, navodeći da su 28. marta, odmah poslije izjava i saopštenja SDS-a da se protive prodaji zemlje na Jahorini, polupani prozori na njegovoj kući.

„Zamoliću policijske službenike da u što skorijem vremenu rasvijetle ovaj i sve ostale slučajeve, kako se to ne bi ponovilo sutra meni, nekome od mojih kolega ili od građana opštine Pale“, rekao je Ninković.

On je poručio političkim neistomišljenicima da „ostaje na čelu SDS, da stranka ide dalje sa svojim aktivnostima i da će nastaviti da rade pošteno kao do sada“.

Na pitanje novinara, da li direktno optužuje SNSD i DNS koji su opozicija u skupštini opštine Pale, Ninković je odgovorio da se nikome ne obraća lično i da ne sumnja na pojedince, već da mu je jasan razlog ovih napada i zbog čega su, kako kaže, toliki pritisci na njega kao predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Pale.

Član Glavnog odbora SDS-a Miodrag Kovačević istakao je da je posljednji incident „kap koja je prelila čašu“, i poručio da će od sada za svaku sitnicu izaći sa saopštenjem u javnost.

„Imali smo cilj da ova opština bude mirna, i bila je 2016. godina. Sada je ona jedna od najnebezbjednijih opština na teritoriji Srpske“, mišljenja je Kovačević.

On tvrdi da je cilj da se, kako kaže, ućutka SDS kao stranka koja ukazuje na neke nepravilnosti.

Kovačević kaže da stanje na Palama nije zadovoljavajuće, tvrdeći da se prvi put u istoriji ove opštine prijeti političkim prvacima, te da je jasno da će se ovakve stvari dešavati do oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

 

SNSD: Osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti svakog građanina

Opštinski odbor SNSD-a Pale osuđuje svako ugrožavanje bezbjednosti bilo kojeg građanina, pa tako i predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Bojana Ninkovića, pred čijom kućom je pronađena ručna bomba, te poziva nadležne organe da što prije otkriju i procesuiraju počinioce ovog krivičnog djela.

„Vođeni ličnim iskustvima, jer su i vodeći ljudi SNSD-a u Palama bili izloženi najgorim prijetnjama putem SMS poruka, uništavanju lične imovine i paljenju automobila, što su slučajevi koji još nisu razrješeni, razumijemo ličnu zabrinutost gospodina Ninkovića, njemu i porodici pružamo ljudsku podršku i naglašavamo našu punu zainteresovanost i opredijeljenost da ovo i sva prethodna krivična djela budu što prije rasvijetljeni, a njihovi počinioci procesuirani“, poručuju iz paljanskog SNSD-a.

Istovremeno, ovdašnji OO SNSD-a sa gnušanjem odbacuje sve insinuacije da na bilo koji način stoji iza ovog ili sličnih incidenata, zbog čega su, kako naglašavaju, živo zainteresovani da oni koji pale automobile, postavljaju bombe i šalju prijeteće poruke konačno budu otkriveni, pohapšeni i procesuirani.

„Bili smo izloženi raznoraznim oblicima zastrašivanja i ugrožavanja, ali nikada nismo upirali prstom u političke rivale, iako smo u određenim situacijama i te kako imali razloga da to učinimo. Zato nas i čudi da u ovdašnjem odboru SDS postoji um koji je spreman da i ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti sopstvenog predsjednika koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima i prikupljanje sitnih političkih poena. Da nije žalosno, bilo bi smiješno“, navode iz OO SNSD Pale.

Komentarišući tvrdnje iz SDS da svaki dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Pale predstavlja i povod za navodna sukobljavanja i destabilizaciju bezbjednosne situacije u Palama, iz SNSD-a Pale ističu da su to „najobičnije nebuloze koje ne zaslužuju poseban komentar i manifestacija klasičnog političkog amaterizma“.

„Djeluje nezamislivo, a onda i sasvim degutantno, da paljanski odbor SDS čak i ovakav slučaj pokušava da ubaci u teren očigledne prljave i orkestrirane političke kampanje kojom se kriminalizuju politički neistomišljenici i najviše republičke institucije, a ukupan bezbjednosni ambijent u Srpskoj nastoji predstaviti katastrofalnom. Mi, ali i velika većina građana Pala, znamo iz čije donatorske kuhinje dolaze ovakve priče, baš kao što Paljani dobro znaju da Milorad Dodik ovdje dolazi kao predsjednik Republike Srpske i svih njenih građana, te da je poslije svakog njegovog dolaska u najveću istočnosarajevsku opštinu u realizaciju krenuo neki važan projekat od opšte koristi“, naglašava se u saopštenju iz SNSD-a Pale.

Koliko ih je bilo i koliko trenutno ima projekata, iz SNSD-a Pale kažu da ovog puta neće nabrajati, ali javnosti je već odavno poznato da je njihova vrijednost premašila 100 miliona maraka.

(www.palelive.com / Srna)

 

Osuda napada na Ninkovića

Opštinski odbor DNS-a najoštrije je osudio današnji incident, u kome je predsjedniku Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojanu Ninkoviću ispred ulaznih vrata kuće postavljena bomba, odbacujući svako dovođenje ovog događaja u vezu sa aktuelnim roukovodstvom opštine Pale i Republike Srpske.

„Pružamo apsolutnu podršku načelniku Jugoviću i rukovodstvu Republike Srpske u borbi za očuvanje njenih institucija koje se posljednjih mjeseci nalaze u unakrsnoj vatri između pojedinih predstavnika međunarodne zajednice i dijela opozicije u Srpskoj“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DNS-a.

Iz DNS-a traže od Policijske uprave Istočno Sarajevo hitnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja, ocjenjujući kao neprimjerenu prijetnju predsjedniku Opštinskog odbora SDS-a Bojanu Ninkoviću, imajući naročito u vidu opasnost kojoj je bila izložena njegova porodica.

„Opštinski odobr DNS-a, međutim, odbacuje svaku insinuaciju izgovorenu na današnjoj pres konfereciji izrečenu od strane Bojana Ninkovića, a naročito od strane bivšeg načelnika Miodraga Kovačevića, inače, veoma sklonog aferama i sumnjivim dilovima sa moćnicima bliskim njegovoj stranci, na račun aktuelnog rukovodstva opštine Pale, kao i rukovodstva Republike Srpske i njihovog dovođenja u vezu sa današnji događajem“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić potvrdio je da je jutros postavljena bomba ispred ulaznih vrata u porodičnu kuću predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Strašna je činjenica da živimo u sredini u kojoj se „politika“ vodi paljenjem automobila, podmetanjem bombi i sl. Samim tim je i jasno ko na Palama vodi glavnu riječ.
Mladi naraštaj političara kroz sve to želi da pokušava ubrati koji politički poen iako su se odavno uhvatili u to kolo prodavajući atraktivne opštinske lokacije u prošlosti zna se kome.
Tako da su ovakva dešavanja očekivana ako se sarađuje sa sumnjivim licima.