Nikola Lizdek sa Ravne Romanije novi šampion Republike Srpske

0

Nikola Lizdek s Ravne Romanije novi je šapion Republike Srpske u popularnom takmičenju konja simboličnog imena štraparijade. Na jednom od poslednjih nadmetanja u ovoj sezoni koje je održanao u Bravskom vagancu kod Bosanskog Petrovca , uvjerljivo je slavio (sa Jadranom i Sokolom) u dosada najjačoj konkurenciji.

Njegovi konji su za dvije minute i devedeset stotinki prevezle trupac veličine 2,30 kubika i ostvarili najveći uspjeh u istoriji ovog neobičnog sporta, pobjedivši dotadašnjeg prvaka, Milorada Stojanovića – Zisa i legendarne konje (Cigana i Manga) koji su četiri godine držali ovu prestižnu titulu.

Treba reći da je mladi štrapar iz sokolačke opštine dugo čekao priliku da pobjedi velikog Zisa. Niti jednog trenutka nije odustao od svog cilja , trudeći se svih ovih godina da pronađe i utrenira konje koji su mu ovog vikenda u Krajini donijeli slavu.

Velika grupa navijača, najviše sa Sokoca, Pala i Mokroga pratila je Nikolu na ovom nimalo lakom putu. Pred njim sad prestoji da našu zemlju predstavlja na Međunarodnoj štraparijadi koja će biti organizovana u Hrvatskoj .

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments