Snijeg oštetio dalekovode, veliki broj sela bez struje

0

FOČA – Snježne padavine uzrokovale su veliki broj kvarova na elektromreži na području opštine Foča, pa je mnogo sela ostalo bez struje, rečeno je Srni u fočanskoj „Elektrodistribuciji“.

Sve raspoložive snage ovog preduzeća su na terenu i ulažu maksimalne napore da otklone kvarove na dalekovodima, a otežavajuću okolnost predstavljaju nepristupačan teren i teško prohodni putevi zbog snijega.

U toku dana očekuje se dodatna pomoć električara iz drugih radnih jedinica.

Bez struje su mještani Čelebića, Zavaita, Broda na Drini, Jošanice, Bukovice, Zakmura, Bunova, Kopilova, Kozje Luke, Budnja, Izbišna, Mjetvina, Jeleča, Slatine, Brusana, Dragočave i Godijena.

Svi magistralni i regionalni putevi na području Foče su prohodni, saobraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja, potvrđeno je u preduzeću „Srbinjeputevi“.

Magistralni put prema Sarajevu, preko prevoja Rogoj, se čisti i u toku je dodatno proširenje kolovoznih traka, naveli su iz ovog preduzeća.

Tokom noći i jutros nastavljeno je čišćenje regionalnog puta prema Zavaitu, Čelebićima do granice sa Crnom Gorom, a već nekoliko dana je neprohodan lokalni put Borje-Mešrevac, čije čišćenje bi trebalo da počne sutra, rečeno je u „Srbinjeputevima“.

Na području opštine Foča tokom tokom noći je u višim predjelima palo oko pola metra snijega, dok je visina snježnog pokrivača u gradu desetak centimetara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare