Nije bilo kvoruma za održavanje sjednice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo danas nije održana zbog nedolaska odbornika pozicije.


Nedolazak na sjednicu nije najavilo šest odbornika SNSD-a, dva PDP-a i jedan DNS-a.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da odbornici SNSD-a danas ne prisustvuju sjednici jer u koalicionoj većini ne mogu da se dogovore o izboru direktora Kulturnog centra.

„Sadašnja opozicija pokušava da postane pozicija na svaki mogući način“, kaže Ćosić, dodajući da, zbog neodržavanja sjednice, nisu usvojene veoma bitne tačke koje se tiču rada opštine, kao što su izvještaji o izvršenju budžeta, izvještaj o radu opštinske uprave, program podsticaja.

On se nada da će za sedam dana biti održana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti postignut dogovor i o izboru direktora Kulturnog centra.

Predsjednik Skupštine opštine Dejan Šantić iz Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ naveo je da danas nisu imali kvorum za održavanje sjednice, jer je bilo prisutno devet odbornika – pet SDS-a, po jedan PDP-a, SRS „Dr Vojsilav Šešelj“, Socijalističke partije i nezavisni odbornik.

Prema njegovim riječima, odbornik NDP-a nije mogao učestvovati u radu Skupštine, jer nije zasjedala verifikaciona komisija koja je trebalo da mu verifikuje mandat.

Šantić kaže da će zakazati Kolegijum Skupštine opštine da vide kako će izaći iz ove situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare