Nezapamćeno interesovanje za Jahorinu

0

Ove sezene na Jahorini snijeg je za razliku od proteklih godina „poranio“ pa ga je bilo dovoljno za skijanje već početkom decembra. Ugostitelji na Jahorini ne pamte u proteklih nekoliko godina bolji početak sezone, jer su svi kapaciteti na planini popunjeni.

U nedjelju 30. decembra na planini se našlo nekoliko hiljada skijaša, koji su uživali u lijepom vremenu i dobro pripremljenim stazama. U toku nedjelje i ponedjeljka je stigao veliki broj turista iz svih dijelova Evrope, kako bi uživao u odmoru na planini i spremio se za doček Nove godine. Svi ugostiteljski objekti koji su organizovali doček su bili popunjeni.

Već u jutarnjim časovima, 01. januara na jahorinskim stazama se našao veliki broj skijaša, koji nisu puno marili za novogodišnju proslavu, već su na planinu došli radi skijanja. Ski rentali su izdali svu opremu, pa se vjerovatno prvi put u istoriji skijanja na Jahorini desilo da se oprema traži od rentala do rentala. Ski rentali, ski škole, ugostiteljski objekti na planini su punim kapacitetom radili i danas 02. januara, a slična situacija je najavljena i u narednim danima.

Sav vertikalni transport je u pogonu od 30. decembra, a prilog tome su dali i vremenski uslovi. Visina snijega je zbog temperature opala, ali se novi snježni pokrivač očekuje već u narednim danima. Ove godine je u toku realizacija projekta Ski and Fun, koji ima za cilj da turistima ponudi i neke druge sadržaje, kao što su zabavni parkovi za djecu, ski parkovi, DJ stage…

Problem na planini su preteklih dana pravile gužve na kasi na Poljicama. Olimpijski centar Jahorina je brzo reagovao, pa su na Poljicama puštene tri kase (premještena je jedna kasa iz hotela Bistrica). Realan problem na planini i dalje postoji sa parkingom.

Opšti utisak kod turista je za razliku od proteklih godina mnogo bolji. Turisti su zadovoljni odnosom cijena i ponuđenih sadržaja. Dio turista sa kojima smo razgovarali je iznio primjedbe na nedostatak putokaza i obilježja na stazama, dok drugi dio turista upravo „otvorenost“ jahorinskih staza smatra jednom od prednosti za dobru skijašku avanturu.

Ako snježne padavine i ove godine posluže Jahorinu, ova sezona bi ubjedljivo mogla nadmašiti prethodnu, koja je bila najbolja u proteklih pet godina. Veliki iskorak za Jahorinu, koja se polako ali sigurno vraća na evropsku zimsku turističku pozornicu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare