Maskenbal u Sokocu – Djeca su ukras svijeta

0

SOKOLAC – Maskenbalom i prigodnim programom na trgu ispred opštine, djeca iz Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac danas su pokazala svojim sugrađanima dio onoga što su naučila u ovoj ustanovi.

Učestvovalo je pet naših vrtićkih grupa – dvije koje su na cjelodnevnom programu i tri igraoničke grupe. Maskenbal pod nazivom „Djeca su ukras svijeta“ bio je u znaku proljećnih znamenja i boja, sa porukom da bi svi trebalo da poklonimo više pažnje djeci, rekla je Biljana Kosorić, direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac.

Prema njenim riječima, u ovoj ustanovi je upravo završen tromjesečni igraonički program. Ovim vidom pripreme djece za polazak u školu bilo je obuhvaćeno 70-oro djece u tri grupe. Tome treba dodati i 18-oro djece koja se pripremaju za školu u okviru cjelodnevnog programa.

S obzirom na podatak da se u Sokocu svake godine u prvi razred osnovne škole upisuje oko 100 djece, može se reći da je u našoj ustanovi nekim od vidova predškolskog vaspitanja i obrazovanja obuhvaćeno 90 odsto djece, ističe Kosorićeva.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare