Nesmetano odvijanje nastave u školama gdje je utvrđena lažna dojava

0

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da se nastava odvija nesmetano u svim školama u kojima je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi o postavljenim eksplozivnim napravama.

Trivićeva je rekla da je Ministarstvo, nakon informacije od osnovnih i srednjih škola o prijetećem mejlu, koji je primljen u ranim jutarnjim časovima, o postavljenim eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odmah informisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ o svim saznanjima i postupilo u skladu sa protokolima.

„Svi direktori osnovnih i srednjih škola su, u ranim jutarnjim časovima, informisani da se odgodi ulazak djece u školske prostorije do prijema odobrenja o bezbjednosti u školi, a nakon pregleda prostorija od pripadnika MUP-a“, rekla je Trivićeva.

Iz Ministarstva je saopšteno da su direktori škola kontaktirali policijske stanice u svojim jedinicama lokalnih samouprava, a u školama koje su pregledane utvrđeno je da je riječ o lažnim dojavama.

Veliki broj škola u Republici Srpskoj zaprimio je mejl sa dojavom o bombama, rekla je jutros Srni načelnik Odjeljenja MUP-a Srpske za odnose sa javnošću Mirna Miljanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare