Neriješeno najrealnije: Mladost (R) – Mladost (BS) 2:2

0

U veoma interesantnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici između imenjaka iz Rogatice i Bogutovog Sela konačan epilog bila je podjela bodova.

Gledaoci na stadionu pokraj Rakitnice vidjeli su jedan promašen jedanaesterac za domaći tim, dva isključenja, jednog domaćeg i drugog gostujućeg igrača, i četiri pogotka: po dva sa obje strane. Kad se sve sabere neriješen rezultat je i najrealniji ishod ovog susreta.

Domaći tim je od starta krenuo napadački, pa je Zimonjić već u drugom minutu pogodio stativu gola gostiju. Uzvratili su igrači iz predgrađa Ugljevika prilikama Dragiše Lazića u šestom i Marinkovića u devetom minuti, kada su šutirali preko gola Rogatičana.

Najinteresantniji detalj iz prvog poluvremena desio se u sedamnaestom minutu. Lazarević je u svom kaznenom prostoru igrao rukom; vrlo dobri sudija Došlo je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku; udarac sa jedanaest metara izveo je Tošović, ali njegov šut je odbranio golman Đokić. Do kraja prvog dijela prilike da donesu prednost domaćem timu su propustili Zimonjić u dvadeset trećem i Tošović u trideset četvrtom minutu.

Drugi dio utakmice počeo je prilikom domaćeg tima u pedeset četvrtom minutu, kada je Tošovićev šut odbranio gostujući golman Đokić. U šezdeset drugom minutu uzvratio je Marinković, kada se nije dao iznenaditi domaći čuvar mreže Ljubinac. U šezdeset četvrtom minutu igrač gostiju Slobodan Lazić pravi nepromišlje gest, bez lopte udara domaćeg igraća Nikolića, a sudija Došlo mu pokazuje put u svlačionicu.

No, to nimalo nije pokolebalo goste iz Bogutovog Sela koji su, samo dva minuta kasnije, stigli do vođstva skoro pa evrogolom Marinkovića. Radost gostijuje trajala je samo par minuta, jer su Rogatičani nakon kornera i pogotka Bjelakovića u šezdeset osmom minutu stigli do izjednačenja. U osamdeset trećem minutu ponovo hladan tuš za domaće navijače: dobra akcija gostiju po desnoj strani, ubacivanje „rezerviste“ Sekanića i pogodak Simikića za 1:2.

Od osadeset devetog minuta i Rogatičani su ostali sa deset igrača, jer je Đurović zaradio drugu opomenu i crveni karton. Kada se očekivalo da će komlpetan plijen sa rogatičkog stadiona otputovati za Bogutovo Selo u drugom minutu sudijske nadoknade uslijedio je solo prodor Nenada Tošovića i mat nemoćnog golmana Đokića za konačnih 2:2.

Strijelci: 0:1 Marinković u 66; 1:1 Bjelaković u 68; 1:2 Simikić u 83; 2:2 Tošović u 90 minutnu.

Stadfion SRC Rogatica. Gledalaca 200. Sudija Slađan Došlo (I.Sarajevo ) 8. Žuti kartoni: Nikolić, Tošović(Mladost R); Kostić,

Lazarević(Mladost BS). Crveni kartoni:Slobodan Lazić (Mladost BS) u 64 i Slobodan Đurović(Mladost R) u 89 minutu.

Mladost(R) –Ljubinac 6, Rajak 6, Ćaćić 6, Bjelaković 6,5, Nikolić 6 (od 74 minuta Živković), Balčaković 7, Obradović 6,5 (od 83 min Kulašrvić -) Tošović 7, Đurić 5, Sokolović 6 (od 59 min Cerović 6) Zimonjić 6. Trener Vlado Marković

Mladost (BS)-Đokić 6,5, Simić 6, Božić 6, Kostić 6, Lazarević 6,5, Blagojević 6, Džudžanović 6, Simikić 7, S.Lazić 5, Marinković 7(od 79 min Sekanić), D.Lazić 7(od 90.min Smajić ).Trener Dragomir Jovičić.

Igrač utakmice: Dragiša Lazić(Mladost VO)

(www.palelive.com / www.opstinarogatica.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments