Neprohodni putevi do pet sela

0

HAN PIJESAK – Putevi do pet sela u mjesnim zajednica Podžeplje i Pjenovac na području opštine Han Pijesak i dalje su neprohodni zbog snježnih nanosa, a snijeg će danas čistiti četiri teške mašine i dva skipera. Riječ je o mehanizacii preduzeća „Tehnometal“ iz Vlasenice, Šumskog gazdinstva „Visočnik“ i firme „Mane“ sa Han Pijeska, rekao je Srni zamjenik komandanta opštinskog Štaba Civilne zaštite Mile Golijan.

Prema njegovim riječima, visina snijega na području ove opštine iznosi 125 centimetara, nema novih dojava o bolesnim i promrzlim ljudima, a domaćinstva su snabdjevena hranom.

Cijelo područje opštine Han Pijesak ima struju i vodu.

Na području opštine Sokolac, zbog snježnih nanosa, i dalje su neprohodni putevi do 15-ak sela i zaselaka. Na terenu je mehanizacija preduzeća „Romanija-putevi“ i sokolačkih privatnih firmi koja čisti puteve do ovih sela.

Željka Kovačević iz regionalnog štaba Civilne zaštite sa sjedištem na Sokocu rekla je Srni da nema novih dojava o bolesnim i promrzlim ljudima, kao ni poziva za dostavljanje hrane selima ugroženim snježnim nevremenom.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments