Nepovratne novčane pomoći za šest porodica poginulih boraca

0

ROGATICA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić uručio je danas u Rogatici nepovratne novčane pomoći u iznosu do 8.000 KM za šest porodica poginulih boraca za adaptaciju stambenih objekata.

Đokić je rekao novinarima da će u ovoj godini biti završen poseban program potpunog stambenog zbrinjavanja, koji je započet krajem 2007. godine, a ustanovljen utvrđivanjem liste od 5.606 korisnika iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije.

On je naveo da je u Republici Srpskoj trenutno u toku gradnja više od 620 stanova, a biće još dodatno ugovorenih oko 100 stanova u narednih mjesec dana, tako da će u Srpskoj u ovoj godini biti izgrađen 771 stan za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije.

Đokić je rekao da će za 1.639 korisnika biti uručene nepovratne novčane pomoći i na taj način će biti riješeno stambeno pitanje za svih 5.606 porodica koje se nalaze na listi.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite podsjetio je da je za ovaj program izdvojeno ukupno oko 100 miliona KM, i to 50 miliona KM do 2011. godine, a još 50 miliona KM od 2011. godine do 2014. godine, i na taj način program se završava.

„Na teret Vlade Republike Srpske realizovano je 80 odsto programa, a 20 odsto na teret opština koje su obezbijedile zemljište, projektnu dokumentaciju, priključak za struju i ostalo“, naveo je Đokić.

Đokić je rekao da je ovo najskromnije što Vlada Republike Srpske može da učini za porodice poginulih boraca.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske prije uručenja nepovratne novčane pomoći razgovarao je sa načelnikom opštine Rogatica Tomislavom Puhalcem.

Puhalac je zahvalio porodicama poginulih boraca za razumijevanje za okolnosti u kojima se radi, navodeći da ovo nije nešto što u potpunosti zadovoljava njihove potrebe.

Nepovratna novčana sredstva u iznosu do 8.000 KM dobile su supruge poginulih boraca Dana Sredojević, Vela Zimonjić, LJuba Delić, Dragica Mačar, Rada Kanostrevac i Mira Šalić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare