Nepovjerenje među kandidatima SDS-a za gradonačelnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac izjavio je Srni da među kandidatima SDS-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva vlada veliko nepovjerenje, te da, zbog toga, posebno posljednjih dana sve intenzivnije kontaktiraju odbornike SNSD-a u Skupštini grada kako bi obezbijedili podršku. „Kandidati SDS-a za gradonačelnika sve češće kontakiraju odbornike SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo kako bi dobili njihovu podršku s obzirom da među kandidatima iz SDS, kojih je više, vlada nepovjerenje.

U SDS-u danas strahuju od toga da li će odbornici iz donjeg dijela grada glasati za kandidata SDS-a za gradonačelnika iz gornjeg dijela i obrnuto, što dovoljno govori o tome da SDS nema rješenje za grad Istočno Sarajevo nego želi da rezultate izbora manifestuje time da gradonačelnik mora biti isključivo iz SDS-a“, istakao je Košarac.

On je naglasio da je slična situacija i sa kandidatima PDP-a, koji takođe lobiraju kod odbornika SNSD-a kako bi bio podržan jedan od njih, jer ni tu ne postoji međusobno povjerenje.

„Ono što je sasvim izvjesno je da će odbornici iz SNSD-a u gradskoj Skupštini biti opozicija i neće podržati nijednog od kandidata za gradonačelnika iz ove dvije partije“, naglasio je Košarac i dodao da SNSD u svojim strukturama ima sposobne ljude koji mogu da obavljaju funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva, ali o tome nikada nisu razgovarali ni sa SDS-om, ni sa PDP-om.

Prema njegovim riječima, SDS je na proteklim lokalnim izborima u Istočnom Sarajevu prevario PDP, s obzirom da su u predizbornoj kampanji imali dogovor da ukoliko obezbijede dobar izborni rezultat gradonačelnik će biti iz reda PDP-a.

„Sasvim je jasno da koalicija SDS – PDP na nivou grada nikada nije imala programsku orijentaciju niti programske ciljeve i da je isključivo funkcionisala na temelju određenih interesa i smještaju svojih istrošenih kadrova u gradsku administraciju, koja nas najčešće podsjeća na gerijatrijski centar“, zaključio je Košarac.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare