Neophodno riješiti saobraćajne projekte

0

ZVORNIK– Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da je neophodno riješiti saobraćajnu raskrsnicu Zvornik – Bijeljina – Tuzla u Karakaju kao i rekonstruisati stari željezni most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, odnosno Srpsku i Srbiju.

Čubrilović je nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem rekao novinarima da je raskrsnica u Karakaju veoma frekventna, jer njom prođe oko 15.000 vozila na dnevnom nivou.

„Ovakva frekvencija vozila na raskrsnici Zvornik – Bijeljina – Tuzla odgovara potrebama auto-puta i zbog toga je potreban veći zahvat u njenoj realizaciji“, rekao je Čubrilović i dodao da bi u ovoj godini trebalo da se završi projektna dokumentacija raskrsnice.

Ističući da resorno ministarstvo stoji iza projekta rješavanja saobraćajnih problema opštine Zvornik, Čubrilović je rekao da je potrebno rekonstruisati most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

„Projekat rekonstrukcije mosta iznosio bi oko 600.000 evra, dok bi za njegovu realizaciju trebalo uključiti i Vladu Srbije, obzirom da je to zadužbina Kralja Aleksandra, čime bi bila zatvorena finansijska rekonstrukcije“, naglasio je Čubrilović.

On je podsjetio da su opštine Zvornik i Mali Zvornik uradile projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju mosta.

Čubrilović je podsjetio da je za opštinu Zvornik važan i projekat povezivanja nekoliko mjesnih zajednica sa centrom Zvornika, gdje su već započeti radovi, i izrazio nadu da će ovaj projekat biti završen u toku ove građevinske sezone.

Stevanović je rekao da je upoznao Čubrilovića o svim projektima i dodao da je dogovoreno da resorno ministarstvo svojim autoritetom pokrene pitanje rekonstrukcije starog mosta, koja bi se finansirala sredstvima Vlade Srpske i Vlade Srbije.

On je dodao da su svi ovi projekti prioritet, koje bi trebalo što prije realizovati.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare