Neophodan helikopter za spasavanje povrijeđenog lica

0

FOČA – Iz fočanske Civilne zaštite /CZ/ danas su uputili hitan apel Helikopterskom servisu Republike Srpske i Oružanim snagama BiH za slanje helikoptera u ovu opštinu, kako bi se ukazala pomoć 46-godišnjem Milovanu Plemiću, koji je čisteći snijeg pao sa krova kuće i nalazi se u teškom stanju. „Javljeno nam je da je Milovan Plemić iz zavijanog fočanskog sela Grdijevići, na krajnjem istoku opštine, blizu kanjona Tare, pao sa krova kuće i nalazi se u teškom stanju“, rečeno je Srni u opštinskom štabu Civilne zaštite.

Plemić u domaćinstvu živi sa sestrom. Najbliži komšija mu ni sa konjem ne može doći zbog mećave i snježnih nanosa visokih preko dva metra.

Osim ovog slučaja, u zavijanim selima nalazi se još desetak teških bolesnika, kojima je neophodna ljekarska pomoć i lijekovi.

Jutros su nenajavljeno, iz zavijanog Nevesinja, u fočansku bolnicu helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske dovezeni teško oboljeli Vladimir Radovanović i Momčilo Jovanišević.

Kako Srna saznaje, oni će, najvjerovatnije, zbog težine bolesti, morati da budu upućeni u Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare