Neo Vita: Ove godine rođeno 160 beba

0

U paljanskoj Specijalnoj bolnici za fiziologiju i bolesti ženskih reproduktivnih organa „Neo Vita“ u ovoj godini je rođeno 160 beba, a to je stvarna i najbolja potvrda da onaj ko je „krstio“ ovo zdanje nije ni najmanje pogriješio kada je odlučio da nosi naziv koji u prevodu na srpski jezik znači-Novi život.
Ohrabrujuća statistika, koja je na pomenutoj brojci zaokružena u nedjelju uveče, a koja gradu podno Romanije i Jahorine daje onaj optimizam za kojim naprosto čeznu brojne opštinske sredine u Republici Srpskoj, rezultat je izuzetne, vrhunske usluge koja se porodiljama nudi u savremeno opremljenim prostorijama „Neo Vite“.

Iz toga se izrodilo i povjerenje velikog broja ovdašnjih porodica koje su se odlučile, a ove godine je po prvi put za to i bilo prilike, da svoje potomke donesu na svijet upravo u mjestu življenja.
Vlasnik i direktor ove specijalne bolnice primarijus dr Slobodan Đerić kaže da bi i mnogo veće ustanove bile „ponosne na ovakvu statistiku“, ali da je lično najsrećniji zbog činjenice da su porodilje iz „Neo Vite“ odlazile zadovoljne i nasmijane.
-Osim više nego pristojnih uslova u bolnici, možemo se pohvaliti i kvalitetnom kadrovskom popunjenošću. Naravno, srećnim nas čini i podatak da nije bilo nijedne, ni najmanje greške, odnosno komplikacije, što znači da su sve bebe i majke kućama otišle žive i zdrave-kaže Đerić.
Prijseća se i da je prva beba u „Neo Viti“ rođena baš na Božić ove godine, a i to doživljava kao svojevrsnu simboliku, jer nije riječ o običnom, već najradosnijem prazniku kod pravoslavnih hrišćana i Srba, kojima je danas, takvo je vrijeme došlo, radost rađanja potrebnija nego ikada.
-Naša uloga je da se nađemo pri ruci ovdašnjim porodiljama i pružimo im svu potrebnu brigu i kvalitetnu uslugu, poštedimo ih putovanja van svog mjesta…Tako će biti i ubuduće, a bićemo srećni ako se razvoj i napredak Pala bude mjerio i optimističnim podacima iz naše kuće, jer je srećan i razvijen onaj grad u kojem je radost rađanja svakodnevna pojava-zaključuje Đerić.                                                                                      

Troškovi
Sve porodice čije su bebe na svijet došle u „Neo Viti“ nisu bile izložene bilo kakvim finansijskim troškovima u vezi sa porodom, ali zato ova specijalna bolnica poprilično ispašta.
-Naš jedini problem je upravo finansiranje i, iako smo dobili rješenje za rad i u idućoj godini, još uvijek nemamo potpisan ugovor sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja-kaže Đerić, ističući da to nije bio, a neće ni biti problem za porodilje, jer će ta usluga u „Neo Viti“ i ubuduće biti besplatno pružana.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare