Nenad Vuković novi gradonačelnik

0

Nenad Vuković /PDP/ izabran je danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo za gradonačelnika.Novoimenovani gradonačelnik rekao je da ima velike planove i da će, prije svega, raditi na razvoju grada Istočno Sarajevo, ističući da je ovaj grad simbol opstanka Srba na tom prostoru zbog čega treba da ima posebnu pažnju u odnosu na sve druge gradove u Republici Srpskoj.


„Naredni mandat biće obilježen organizacijom Olimpijade mladih u zimskim sportovima 2019. godine, što će svima biti veliki zadatak, kako da se vratimo na svjetsku pozornicu sportskih takmičenja i predstavljanju turističkih potencijala i svega dobrog što prati organizaciju jedne takve manifestcije“, rekao je Vuković.

On je dodao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj Istočnog Sarajeva, napominjući da će posebnu pažnju posvetiti bolnici Kasindo i Univerzitetu, kao i da će razvijati dvosmjernu saradnju sa Vladom Republike Srpske i institucijama BiH.

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Danko Vučetić, dok je za predsjednika Skupštine grada ponovo izabran Miroslav Lučić.

Za potpredsjednika je izabran Vinko Radovanović, a sekretara Skupštine grada Miodrag Kovačević.

Lučić je u obraćanju novinarima izrazio nadu da će veći broj odluka Skupština grada Istočno Sarajevo u naredenom periodu biti usvojen jednoglasno, ističući da se nada dobroj saradnji sa odbornicima opozicije, načelnicima opština i Vladom Republike Srpske.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina izjavio je da je Klub na čijem je čelu glasao protiv imenovanja funkcionera i načelnika odjeljenja, jer je očekivao poziv za saradnju i konsultacije.

„Poziva nije bilo, zbog toga smo glasali protiv. Smatramo da je Skupština grada zatvorena i da ta vrata treba otvoriti. Skupština grada ne bi trebalo da služi za politička potkusurivanja SDS-a i PDP-a, nego u narednom periodu treba da radi na ravnomjernoj zastupljenosti svih opština“, rekao je Škipina.

On je poručio da će Klub SNSD-a ostati jaka opozicija koja će raditi u interesu svih građana Grada Istočno Sarajevo i biti otvorena za konsultacije i saradnju.

Šef Kluba odbornika DNS-a Aleksandar Glavaš istakao je da će taj klub u narednom periodu biti konstruktivna opozicija u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

„Razloga je nekoliko, a prije svega vladajuće stranke u Skupštini grada nas u proteklom periodu nisu zvale na konsultacije pri predlaganju kandidata za administraciju Grada Istočno Sarajevo i za izbor vodećih ljudi. Razlog zašto nismo podržali gradonačelnika jeste da dolazi iz stranke koja ima tri odbornika u Skupštini grada, odnosno, manje od 10 odsto i ne predstavlja adekvatnu izbornu volju građana“, poručio je Glavaš.

Izabrani odbornici u Skupštinu grada Istočno Sarajevo danas su položili svečanu zakletvu. Skupština grada ima 31 odbornika koji se bira iz šest gradskih opština, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarjevo pet, a Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

U novom sazivu Skupštine grada Istočno Sarajevo većinu od 17 odbornika čini Savez za promjene, a opozicija ima 14 odborničkih mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare