Nema zloupotreba kod isplate naknada za putne troškove

0

ZVORNIK – Opština Zvornik na godišnjem nivou izdvaja oko 95.000 KM na ime naknade za putne troškove za oko 80 radnika u Administrativnoj službi opštine Zvornik i isplata se vrši na osnovu Zakona o radu i drugih važećih akata, te u tom pogledu nema zloupotreba, rekao je zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević.


Dragičević je podsjetio da se o isplati naknada za putne troškove radnicima u Administrativnoj službi opštine Zvornik raspravljalo na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Zvornik 6. juna.

„Prije nekoliko godina donijeli smo i primijenili odluke kojima su zloupotrebe onemogućene, odnosno isplata se vrši na osnovu važećih pravila. To znači da je radnik morao donijeti potvrdu o prebivalištu i na osnovu toga se isplaćuju putni troškovi, tako da u tom pogledu nema zloupotreba“, rekao je on.

Dragičević je istakao da je nedavno pokrenuto još nekoliko aktivnosti kako bi bila riješena negativna pojava da radnik posjeduje nekretninu u gradu Zvorniku, a naplaćuje putne troškove, jer mu je zvanično prebivalište na drugoj lokaciji, iako to nije zloupotreba, jer važeća akta i pravila to omogućavaju.

„Odlukom načelnika opštine Zvornik formirana je Komisija koja je konstatovala takve slučajeve i zatraženo je od svih radnika koji naplaćuju putne troškove da dostave izjavu pod punom materijalnom i pravnom odgovornošću da putuju na relacijama koje su naveli i gdje im je mjesto prebivališta“, rekao je Dragičević.

On je istakao da je jasno da to nije zloupotreba jer se prema važećim aktima naknada isplaćuje prema adresi prebivališta, tako da rješavanje ovog pitanja prelazi u domen morala i osjećaja odgovornosti zaposlenih u Administrativnoj službi opštine Zvornik.

„Naglasiću samo da bi eventualna ušteda, na osnovu nalaza Komisije, bila oko 10.000 KM na godišnjem nivou, dakle oko 10 odsto, što nije alarmantan iznos, ali je mnogo značajnije zbog odgovornosti prema građanima i poslu koji radimo“, rekao je Dragičević.

On je zaključio da načelnik opštine Zvornik i nadležne službe rade u interesu svih građana opštine i da se stalno insistira na većoj odgovornosti prema građanima, što je moguće profesionalnijem odnosu prema poslu i da je pomak na tom polju vidljiv.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare