Nema zaraženih, zahvalnost građanima na poštovanju mjera zaštite

0

U opštini Pale nema oboljelih od korona virusa, a 118 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za sedam lica manje nego juče, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Ovakva statistika proističe iz činjenice da je za petnaest lica istekla mjera četrnaestodnevnog zdravstvenog nadzora, dok je u samoizolaciji od juče osam novih osoba, jedna koja je stigla iz SAD, te njih sedam koji su se prijavili nadležnoj službi Doma zdravlja Pale kao lica koja su bila u kontaktu sa osobom kod koje je testiranjem u Banjaluci potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19.

Sve te osobe su u propisanoj komunikaciji sa porodičnim ljekarima i koordinatorom u paljanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi i trenutno nemaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na prisustvo virusa, navodi se u saopštenju.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale podsjećaju da je jedna osoba, koja je prekršila mjeru četrnaestodnevne samoizolacije, juče, na način kako je to propisao Republički štab za vanredne situacije, smještena u poseban prostor ovdašnje sportske dvorane, gdje će boraviti pod nadzorom pripadnika MUP-a Republike Srpske do isteka propisane zdravstveno-zaštitne mjere.

Kada je riječ o poštovanje policijskog časa, situacija je zadovoljavajuća i bilježe se tek sporadični slučajevi kršenja, tako da su pripadnici Policijske stanice Pale noćas prekršajno sankcionisali dva lica.

Opštinski štab za vanredne situacije zahvaljuje se građanima Pala koji u velikoj većini poštuju naredbe ovog i Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i svim službama koje prate njihovu primjenu i svim subjektima koji obavljaju poslove od opšteg značaja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare