Nema zaraženih, pod zdravstvenim nadzorom 113 lica

0

U opštini Pale nema oboljelih od virusa korona, a 113 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za pet lica manje nego juče, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Ovakva statistika proističe iz činjenice da je za pet lica jutros istekla mjera četrnaestodnevnog zdravstvenog nadzora, dok istovremeno nadležna služba Doma zdravlja Pale nije imala novoprijavljenih osoba kojima bi bila propisana mjera samoizolacije.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale potvrđuju da ovdašnja Komunalna policija redovno vrši kontrolu lica pod zdravstvenim nadzorom na adresama gdje borave u samoizolaciji, te da je to činila i juče, ne zabilježivši slučaj kršenja izrečene mjere.

Inače, sve osobe kojima je određena samoizolacija su u propisanoj dnevnoj komunikaciji sa porodičnim ljekarima i koordinatorom u paljanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi i trenutno nemaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na eventualnu infekciju.

Kada je u pitanju poštovanje policijskog časa, situacija je zadovoljavajuća i bilježe se tek sporadični slučajevi kršenja, tako da su pripadnici Policijske stanice Pale noćas prekršajno sankcionisali četiri lica.

Opštinski štab za vanredne situacije zahvaljuje se građanima Pala koji u velikoj većini poštuju naredbe ovog i Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i svim službama koje prate njihovu primjenu, te svim subjektima koji obavljaju poslove od opšteg značaja.

Istovremeno se apeluje na građane da kretanje svedu na minimum, te izbjegavaju grupna okupljanja, posebno pozivajući mlađu populaciju da ljepše vrijeme ne koriste za druženja na ovdašnjim izletištima.

„Na posljednjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Pale naloženo je Komunalnoj policiji da prati ima li takvih pojava, a u preventivne aktivnosti u ovom segmentu uključeni su i pripadnici Policijske stanice Pale koji će spriječiti svaki vid masovnijeg okupljanja na izletištima i javnim površinama uopšte, s ciljem zaštite javnog zdravlja“, navodi se u saopštenju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare