Nema zaraženih, pod nadzorom 130 lica

0

U opštini Pale nema oboljelih od korona virusa, a 130 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za jedno lice manje nego juče, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije ove lokalne zajednice.

Iako su se nadležnoj službi Doma zdravlja Pale prijavila četiri nova lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor, a stigla su iz Srbije, Hrvatske, NJemačke i Turske, u međuvremenu je za pet osoba prestala da važi mjera samoizolacije, tako da je ukupan broj lica pod nadzorom manji nego prethodnog dana.

Iz Štaba za vanredne situacije navode i da su sva lica koja je kontrolisala opštinska Komunalna policija poštovala propisane mjere, a kao važan i u ovom trenutku pozitivan detalj ističu i činjenicu da nijedna osoba koja je pod četrnaestodnevnim zdravstvenim nadzorom nije prijavila bilo kakve simptome koji bi podrazumijevali potrebu za ljekarskim pregledom u posebnoj prostoriji ovdašnjeg Doma zdravlja, predviđenoj za medicinski tretman lica čije stanje bi eventualno ukazivalo na prisustvo virusa.

Inače, opština Pale je opremila prostor u ovdašnjoj sportskoj dvorani, namijenjen za karantin, odnosno smještanje onih osoba pod propisanom mjerom zdravstvenog nadzora koje bi eventualno prekršile režim kućne izolacije.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na trgovce, sve javne službe i same građane koji su u stalnom radnom angažmanu i ostvaruju socijalne kontakte da striktno poštuju mjeru kojom je naloženo korišćenje zaštitnih sredstava i izbjegavanje bliskih kontakata među licima.

Na području opštine Pale završena je dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća, te vjerskih objekata, koju je sprovela ovlaštena firma, čije stručne ekipe su juče dezinfikovale 70 zajednica etažnih vlasnika, odnosno ulaza u objekte kolektivnog stanovanja, koji su u nadležnosti preduzeća „Pale-stan“, a tom aktivnošću sutra će biti obuhvaćeno i stotinjak preostalih zajednica etažnih vlasnika u paljanskim stambenim zgradama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare