Nema zaraženih, pod nadzorom 122 lica, određen prostor za karantin

0

Štab za vanredne situacije opštine Pale donio je naredbu kojom je određen prostor za smještaj lica za koja se utvrdi da su postupali suprotno mjerama kućne izolacije.

U saopštenju iz ovog štaba navodi se da je komandant Štaba Boško Jugović naredio Javnoj ustanovi „Kulturno-sportski centar“ da opštinskom Štabu stavi na raspolaganje prostorije u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ koje će se koristiti u toku vanredne situacije u slučaju da se ukaže potreba za smještajem neodgovornih lica koja ne poštuju mjere nadležnih organa dok su pod zdravstvenim nadzorom.

Riječ je o funkcionalnom prostoru u kojem postoje svi uslovi koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, a koji će biti opremljen uz pomoć lokalnih struktura civilne zaštite i opštinskog i Crvenog krsta Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.

Prema najnovijim podacima, na području ove lokalne zajednice nema oboljelih od korona virusa, a 122 lica su pod nadzorom nadležnih službi, što je za troje više nego juče i predstvalja vidljivo manji dnevni rast broja osoba pod nadzorom nego prethodnih dana, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Tri osobe koje su od jutros, odnosno sinoć pod nadzorom, stigle su na područje opštine Pale iz Srbije, Crne Gore i Švajcarske i njih će, po već ustaljenoj praksi, za vrijeme trajanja nadzorne mjere, kao i sva druga lica koja su odranije pod nadzorom svakodnevno obilaziti kontrolni organi, odnosno pripadnici opštinske Komunalne policije, kojima će po potrebi asistirati i pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Štab za vanredne situacije i dalje apeluje i upozorava sve građane koji su evidentirani i stavljeni pod zdravstveni nadzor da su obavezni da ispoštuju sve što im je naloženo od Doma zdravlja i kontrolnih službi, radi sopstvenog i zdravlja građana Pala uopšte.

Opštinski štab je juče popodne donio i zaključak na osnovu kojeg će, s ciljem zaštite javnog zdravlja, javno objavljivati lične podatke, kao i mjesto boravka lica za koja se utvrdi da ne postupaju u skladu sa izrečenim mjerama samoizolacije, odnosno karantina.

Iz Štaba za vanredne situacije saopšteno je i da je nastavljena dezinfekcija objekata, a juče je ovlašćena firma izvršila dezinfekciju vjerskih objekata na području opštine.

Opštinski Štab čiji su članovi, praktično, u stalnom zasjedanju i komunikaciji danas će održati i novu sjednicu na kojoj će utvrditi da li se poštuju mjere predviđene jučerašnjim naredbama, te na osnovu detaljne analize eventualno preduzeti i nove mjere.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare