Nema vremena za gubljenje ni u osamdesetim

0

Ljubav prema skijanju i planini nema granice. Svakog dana na Jahorini je moguće sresti skijaše svih profila i svih uzrasta. Ovih dana je svojom pojavom na planini plijenila i jedna ljubazna bakica Olga Šević, koja svoj vedar duh i energiju ne krije ni u osamdesetim.

Baka Olga je rođena 15.09.1928. godine u Novom Pazaru, školovala se za učetelja, pa je u svojoj bogatoj karijeri na put izvela sedam generacija učenika u Beogradu, gdje i danas živi, a povremeno boravi i u Sarajevu.

„Prvi put sam stala na drvene skije na Jahorini još 1963. godine. Bilo je to lijepo vrijeme“, prisjeća se baka Olga.

Osvrćući se na kraj sezone na Jahorini početkom aprila, baka se prisjetila skijanja na Jahorini nekad. Na Jahorinu je kako kaže prije rata dolazila skijati i 1. maja.

Baka Olga ima dvije ćerke, troje unučadi i pet praunuka, a na pitanje šta je recept za dug i zdrav život nije imala nedoumica.

„Recept je vinjak i limun svako jutro. Ja evo imam 85 godina, skijam bez problema“, kroz osmijeh je zaključila baka Olga pokazujući svoju ličnu kartu.

Baka Olga s obzirom na to da ima 85 godina ima pravo na besplatan ski pass (granica je 75 godina), međutim svoju kartu baka je uredno platila.

(www.palelive.com / MM)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare