Nema štednje na socijalno ugroženim kategorijama

0

Ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da rebalansom budžeta neće biti smanjena sredstva prema kategorijama koje se finansiraju u okviru budžetske pozicije ovog ministarstva.“Ministarstvo finansira grant sredstva za podršku Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje, lične i porodične invalidnine i naknade za boračku populaciju i tu neće biti nikakvih smanjenja sredstava”, rekao je Đokić novinarima na Palama.


On je naglasio da se na ovim kategorijama, koje su socijalno najosjetljivije, ne može štedjeti.

“Imamo zahtjeva da za te kategorije lica obezbijedimo više sredstava nego što je budžetom planirano. Cijenim da će Narodna skupština Srpske, kada bude razmatrala naš prijedlog rebalansa budžeta, imati to u vidu i da će obezbijediti da se sredstva održe na sadašnjem nivou i eventualno naprave određene blage korekcije”, rekao je Đokić.

On je napomenuo da je resorno ministarstvo prilikom planiranja budžeta za ovu godinu u značajnoj mjeri racionalno pristupilo tom procesu i već na samom početku budžetske godine načinilo određene korekcije i dalo svoj doprinos štednji.

Đokić je danas na Palama svečano otvorio preduzeće “Eko-inval”, nakon čega je obišao i novoizgrađeni Sportsko-poslovni centar “Peki”, koji će svečano biti otvoren u ponedjeljak, 27. avgusta, uoči krsne slave i Dana opštine Pale – Velika Gospojina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments