Nema snijega za skijaše

0

Nema snega za skijašeI pored nepovoljnih vremenskih uslova, jakog južnog vetra i kiše koji su proteklih dana bili glavna vremenska karakteristika na Jahorini, skijanja nijednog dana u ovoj skijaškoj sezoni nije nedostajalo.
Prema rečima direktora Olimpijskog centra Jahorina Branka Koromana, snega na Jahorini ima oko 15 centimetara i samo zahvaljujući nadljudskim naporima tehničara i mehanizacije na Jahorini može se skijati.
„Proteklih dana imali smo izuzetno nepovoljne vremenske uslove, ali su naši ljudi uspeli da osposobe jednu stazu, tako da trenutno radi žičara ‘Olimpik’ u Rajskoj dolini. Za sada, na to ne možemo uticati.

I kada bi imali infrastrukturu za pravljenje veštačkog snega, ona bi opet zasnežila samo jednu stazu“, rekao je za Koroman i dodao da bi na proleće trebalo da počne izgradnja infrastrukture za pravljenje veštačkog snega.
Direktor prodaje u Olimpijskom centru Jahorina Dragan Sokolović ističe da trenutno u hotelu Bistrica boravi oko 200 gostiju, što je oko 70 odsto kapaciteta.
„Slična situacija je i u drugim hotelskim kapacitetima. Nigde u našim materijalima ne piše da garantujemo skijanje. Skijanja je bilo svakog dana, a da li će tako biti do kraja sezone ne zavisi od nas. Ima pojedinačnih slučajeva da gosti odjavljuju aranžmane i odlaze sa planine. Većini njih nudimo da kod nas dođu u drugom terminu ili im ponudimo neke druge usluge“, rekao je Sokolović.
I drugi hotelski kapaciteti na Jahorini ističu da pojedini turisti odlaze, ali da im je ponuđeno da dođu u februaru ili martu. Pojedini turisti koje smo sreli u Palama kažu da im je žao što vreme nije bolje, ali da, pored skijanja, Jahorina ima šta da ponudi, te da su ovde došli da se odmore, ali i da vide Pale, Sarajevo i druge turističke destinacije.

 

Blic

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare