Нема опроста за НАТО агресију на СР Југославију

0

МОСКВА – Делегација Народне скупштине Републике Српске присуствовала је данас у Амбасади Србије у Москви отриквању спомен-плоче жртвама НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године и промоцији књиге „НАТО на суду историје“ Горана Петронијевића.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, који је предводио делегацију, истакао је да овај догађај не дозвољава да се заборави убијање цивила и разарање инфраструктуре од стране 19 најразвијенијих западних земаља без одлуке Савјета безбједности УН.

„То је незабиљежен злочин у историји човјечанства да се на једну малу земљу сручи толико бомби из разлога који нису имали правну природу“, рекао је Стевандић Срни.

Он је нагласио да нема опроста нити заборава већ да ће се његовати култура сјећања и увијек упозоравати да се кршењем међународног права никада није могла постићи правда.

„Правду за невине жртве бомбардовања од Милице Ракић до оних који су били у возовима, аутобусима и болницама, а убијени су НАТО бомбама, наставићемо да тражимо као и правду за засијавање земље осиромашеним уранијумом од којег су умирале хиљаде људи након бомбардовања“, истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, овом догађају присуствовао је и велики број достојанственика Србије, Руске Думе, Савјета Федерације и других дипломата који се налазе у Москви.

Делегација Народне скупштине Републике Српске сутра ће присуствовати фудбалској утакмици Русија-Србија.

Делегацију Народне скупштине, коју у вишедневној посјети Руској Федерацији предводи Стевандић, чине народни посланици Игор Жунић, Дарко Бањац, Срђан Тодоровић и Александар Трнинић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare