Nema odgovora tužilaštva o razlozima obustavljanja istrage

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije još nije dobila odgovor od zamjenika glavnog tužioca BiH Vesne Budimir o razlozima obustavljanja istrage protiv više od 400 lica, osumnjičenih za zločine nad Srbima u logoru „Silos“ u Tarčinu i drugim objektima oko Sarajeva.

Predsjednica ove organizacije Milka Kokot rekla je Srni da je od Budimirove 20. novembra prošle godine zatraženo da odgovori šta je urađeno po pitanju njihovih tužbi koje se odnose na obustavljanje istrage za zločine počinjene u „Silosu“ i na drugim lokacijama oko Sarajeva.

Kokotova je dodala da porodice čekaju odgovor i na pitanje gdje su nestale grobnice sa posmrtnim ostacima srpskih žrtava na Alipašinom polju.

Ona je dodala da se Organizacija još nije obraćala glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću, jer ne znaju da li je i šta Budimirova uradila po njihovom zahtjevu.

Kokotova je podsjetila da se, između ostalog, o ovome govorilo i na sastanku Republičkog odbora za traženje zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, koji je održan 24. januara. Učesnici sastanka tada su oštro reagovali na odluku Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage o zločinima nad Srbima u „Silosu“ i drugim objektima oko Sarajeva.

Oni su istakli da će zbog toga tražiti suspenziju tužioca Behaije Krnjića te da će, ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, pokrenuti inicijativu da sa svim organizacijama koje su proistekle iz proteklog rata u Republici Srpskoj organizuju masovni protest pred zgradom Suda i Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH donijelo je ranije odluku o obustavljanju istrage protiv više od 400 lica osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima počinjene u logorima „Silos“, Osnovnoj školi „9. maj“, „Krupa“, „Igman“, „Hransica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare