Nejasna informacija o gradnji administrativnog centra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Informacija o gradnji administrativnog centra grada u Istočnom Sarajevu, koja je dostavljena odbornicima, okarakterisana je kao nepotpuna i nejasna i da se u njoj „ne mogu snaći ni najveći stručnjaci“.
„Grad je odustao od povoljnog kredita Investiciono-razvojne banke RS i donio odluku da plaća veće kamatne stope, koje neće plaćati gradska administracija nego stanovnici Istočnog Sarajeva“, rekao je šef Kluba SNSD-a u Skupštini grada Dejan Šešelj.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske (RS) 2008. godine prenijela pravo vlasništva zgrade „Telekoma“, gdje se gradi administrativni centar, kako na zgradu tako i na zemljište oko nje.

On je zatražio da se odbornicima do sljedeće sjednice gradske Skupštine dostavi dokumentacija, kao i prikaz utroška novca koji su „Mega projekt“ i „K-Inel“ dobili iz gradske kase. Međutim, nijedan od tih zaključaka nije dobio podršku odbornika.

„Činjenica je da je grad od 2008. godine uradio veoma malo na izgradnji administrativnog centra, a ne zna se gdje je potrošeno 600.000 maraka“, rekao je Šešelj.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović tvrdi da grad Istočno Sarajevo nikada nije dobio odgovor od IRB-a RS.

„Administrativni centar ćemo izgraditi kreditom od četiri miliona KM. Tvrdim da će Istočno Sarajevo svoju zgradu imati do kraja iduće godine“, poručio je Radovanović.

Grad Istočno Sarajevo, čija je administracija smještena u zgradi Elektrotehničkog fakulteta, na podstanarstvo troši 40.000 maraka godišnje. U gradskoj kasi za ovu zgradu ostalo je 494.000 maraka, a od prethodnog opštinskog rukovodstva naslijeđeno je 1,8 miliona maraka.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare