Neispravna voda u 15 školskih objekata

0

ZVORNIK – Na području zvorničke opštine voda za piće nije ispravna u 15 od 30 školskih objekata – utvrđeno je mikrobiološkom analizom. Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović rekao je novinarima da oko 700, od 6 000 učenika, ili 12 odsto, ide u škole u kojima je voda neispravna.

„U saradnji sa Regionalnim zavodom za zaštitu zdravlja Zvornik izvršena je vanredna analiza vode, koja je pokazala da voda nije ispravna u školskim objektima u Oraovcu, Križevićima, Petkovcima, Kiseljaku, Snagovu, Zelinju, Skočiću, Kamenici, Pilici, Ceru, Sjenokosu, Lokanju, Barama, Malešiću i Liješnju“, naveo je Cvjetinović.

On je dodao da škola u Tršiću nema vode u bunaru iz kojeg se napaja, zbog dugotrajne suše.

Ističući da je u ovim školama zabranjena upotreba vode, Cvjetinović je dodao da su neki od ovih školskih objekata spojeni na bunare ili seoske vodovode gdje nema redovne kontrole.

Prema njegovim riječima, opština je, u saradnji sa preduzećem „Vodovod i komunalije“, preduzela mjere koje se moraju uraditi da se voda dovede u ispravno stanje.

„U pet područnih škola sa malim brojem đaka postavljeni su aparati sa pitkom vodom, dok će u međuvremenu za ove i ostale škole biti izvršeno čišćenje bunara i vodovoda, a potom hlorisanje, da bi se voda dovela u ispravno stanje“, rekao je Cvjetinović.

U zvorničkom preduzeću „Vodovod i komunalije“ rekli su da na terenu snimaju stanje i da će u skladu sa tim biti preduzete odgovarajuće mjere.

Direktor ovog preduzeća Jovan Tomić rekao je da će izgradnjom vodovodnog sistema „Sjever“ biti trajno riješen problem vode u školama u Kiseljaku i Skočiđu i dodao da će biti brzo preduzete potrebne mjere za sanaciju stanja u svim školama u kojima je voda neispravna.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare