Negi Stjepanović nagrada “Najbolji menadžer u bibliotekarstvu”

0

ZVORNIK – Direktor Narodne biblioteke Zvornik Nega Stjepanović dobitnik je nagrade “Najbolji menadžer u bibliotekarstvu”, koju dodjeljuje Društvo bibliotekara Republike Srpske.


Stjepanovićevoj je ovo priznanje dodijeljeno na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 20 godina Društva bibliotekara Republike Srpske, koja je nedavno održana u Višegradu.

“Moram prvo da zahvalim kolektivu jer najbolji menadžer ne možete biti bez dobrog tima”, rekla je Stjepanovićeva novinarima i dodala da je ovo nagrada i za grad Zvornik, Gradsku upravu i gradonačelnika Zorana Stevanovića koji svesrdno pomažu Biblioteci u radu.

Ona je istakla da je Narodna biblioteka Zvornik prvu nagradu “Đorđe Pejanović”, kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj, dobila 2010. godine, dok je sama 2012. godine takođe dobila nagradu za najboljeg menadžera u bibliotekarstvu.

Stjepanovićeva je naglasila da je zvornička biblioteka Matična biblioteka koja vrši nadzor nad radom biblioteka u Vlasenici, Srebrenici, Bratuncu, Milićima i Šekovićima.

Ona kaže da su, zajedničkim radom i dobrom saradnjom, i biblioteke koje su u nadležnosti Matične dobile prethodnih godina značajna priznanja.

“Biblioteka u Srebrenici je 2015. godine dobila nagradu `Najbolja biblioteka u Republici Srpskoj`”, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da je to značajno priznanje prošle godine dodijeljeno Biblioteci u Vlasenici, dok je Biljana Papaić iz Biblioteke u Milićima proglašena za najboljeg bibliotekara.

Stjepanovićeva kaže da je bibliotekarstvo “nezaobilazna snaga”, bez koje se ne može planirati budućnost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments