Nedostaje 1.200 metara kubnih vode dnevno

0

HAN PIJESAK – Na Han Pijesku je održan sastanak Opštinskog štaba Civilne zaštite /CZ/ u proširenom sastavu na kojem je istaknuto da zbog suše nedostaje oko 1.200 metara kubnih vode dnevno za snabdijevanje stanovništva.

Načelnik ove opštine Goran Ašonja rekao je Srni da su trenutno najugroženije više zone opštine, ali da će voda dva do tri časa dnevno biti preusmjeravana u ta područja kada bude stabilizovano snabdijevanje strujom.

On je napomenuo da su u ovoj godini bila 34 požara od čega od 10. avgusta 11 požara sa tri, i to tri veća u mjestima Gođenje, Podžeplje i Potkozlovača.

Ašonja je istakao da su u Šumskom gazdinstvu „Visočnik“ iz Han Pijeska pojačane mjere protivpožarne zaštite i uvedena danonoćna dežurstva, a vozne jedinice ovoga gazdinstva će biti u pripravnosti za prevoz ljudi sa ugroženih područja.

Prema njegovim riječima, određena su osmatračka mjesta za kontrolu požara Žep, Kape i Igrišta koja će biti uvezana mobilnom telefonijom, a uskoro će biti osposobljeni hidrant kod Doma zdravlja i onaj u Vikend naselju za potrebe Vatrogasne jedinice.

Područje opštine Han Pijesak od jutros je bez struje, a očekuje se da će kvarovi biti otklonjeni do 15.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare