Nedopušteno oglašavanje zabranjuju privredni sudovi

0

Nacrtom zakona o nedopuštenom oglašavanju u Republici Srpskoj nisu predviđene novčane sankcije, ni inspekcije, već bi privredni sudovi po prijavi zabranjivali ovakvo djelovanje, rekla je Srni pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Duška Tegeltija.

Oštećene starne bi putem tužbi privrednim sudovima tražile obeštećenje, navela je ona na Palama gdje je danas održana javna rasprava o nacrtu ovog zakona.

Ona je pojasnila da se u zakonu govori o dva oblika nedopuštenog oglašavanja – obmanjujućem oglašavanju i nedopuštenom upoređujućem oglašavanju.

Cilj ovog zakona jeste sprečavanje korištenja obmanjujućeg i nedopuštenog upoređujućeg oglašavanja između trgovaca. Nacrtom zakona se propisuju uslovi pod kojim se oglašavanje može smatrati nedopuštenim i uređuje tržište u Srpskoj.

U organizaciji Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske sutra će javna rasprava o Nacrtu zakona o nedopuštenom oglašavanju biti održana u Trebinju, u ponedjeljak 26. marta u Bijeljini, u utorak 27. marta u Doboju, u srijedu 28. marta u Prijedoru, te u četvrtak, 29. marta u Banjaluci.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o nedopuštenom oglašavanju 21. februara.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=xI3bpCCdxmM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / RTVIS)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments