Neđo Rebić osvojio Časni krst

0

ZVORNIK – Neđo Rebić iz Vlasenice prvi je preplivao stazu dugu 33 metra na Zvorničkom jezeru i osvojio Bogojavljenski časni krst.
Rebiću je, u ime Crkvene opštine Zvornik i rafting kluba „Eko Drina“ iz Zvornika, sveštenik Rade Tešić uručio i Časni srebrni krst u trajno vlasništvo.

Rebić je, nakon pobjedničkog osvajanja Bogojavljenskog časnog krsta, rekao novinarima da je zahvaljujući vjeri u Boga, a uvažavajući svih ostalih 25 takmičara, prvi doplivao do Časnog krsta.

„Izuzetno sam srećan što sam učestvovao na ovom svetom, časnom i blagoslovenom takmičenju“, rekao je Rebić i dodao da je izuzetno važno za sve da se čuva ovaj običaj što je od trajne važnosti.

On je naglasio da se sa osvojenim Bogojavljenskim krstom fenomenalno osjeća, te preporučio i drugima da učestvuju u ovom svetom takmičenju.

Sveštenik Tešić je rekao da je ovo peto takmičenje na Zvorničkom jezeru za Bogojavljenski krst na kome je danas učestvovalo 26 takmičara.

„Nije ovo bilo lokalno tkamičenje, jer je, osim zvorničkog područja, na plivanju bilo učesnika iz Modriče, Foče, Sokoca, Dervente i Vlasenice“, rekao je Tešić i dodao da su svi takmičari prije plivanja prošli ljekarski pregled.

Takmičenje za Bogojavljenski krst održava se na vodenoj stazi dugačkoj 33 metra u spomen na godine života Isusa Hrista provedene na zemlji – od rođenja do stradanja, vaskrsenja i vaznesenja na nebo.

Takmičenje, koje je posmatrao veliki broj građana, pratili su policijski patrolni čamci, kao i ronioci i članovi sportskih ribolovnih udruženja iz Zvornika.

Prethodno je u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Mlađevcu kod Zvornika služana liturgija.

Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst su Srpska pravoslavna crkvena opština Zvornik i zvornički Rafting klub „Eko Drina“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare