Nedjelja posvećena omasovljenju članstva Crvenog krsta

0

Crveni krst Republike Srpske /CKRS/ obilježiće od danas do 15. maja svoju nedjelju pod motom „Budite i Vi član Crvenog krsta“. Generalni sekretar CKRS Svanimir Đokić rekao je da će njihove aktivnosti u toku Nedjelje CK biti usmjerene ka motivaciji građana i radnih kolektiva u RS da se učlane u ovu humanitarnu organizaciju radi njenog omasovljenja. On je naveo da će svaki dan u Nedjelji CK biti posvećen određenoj aktivnosti, a danas, na Svjetski dan CK, će organizovati posjete porodilištima gdje će djeliti bebi-pakete za bebe rođene 8. maja, kada je rođen i osnivač Crvenog krsta Anri Dinan. „U toku Nedjelje CK ćemo uručiti prigodne poklone tokom posjete porodicama nestalih, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, narodnim kuhinjama, kolektivnim centrima, socijalno ugroženim i višečlanim porodicama, kao i žrtvama od mina i korisnicima kućne njege“, rekao je Đokić i dodao da su za ove namjene izdvojili oko 15.000 KM.

Đokić je naglasio da će 10. maja organizovati akciju kolektivnog učlanjenja u organizaciju, 11. maja će organizovati akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svih devet regija RS, a 12. maja će se u Kulturnom centru Pale održati svečana akademija CKRS.

Osim ovih aktivnosti vršiće se edukacija i predavanja o CK i zdravstvenom prosvjećivanju, a biće organozovana i regionalna takmičenja ekipa prve pomoći za podmladak i omladinu.

Đokić je dodao da je CKRS štampao i 70 000 poštanskih markica vrijednosti 0,2 KM i 10 000 markica za građane od 0,5 KM po komadu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare