Neće biti stečaja, poskupljenja vode i otpuštanja radnika

2

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pale neće otići u stečaj, neće biti poskupljenja vode niti otpuštanja radnika preduzeća, u šta građane Pala mjesecima ubjeđuju iz opozicije, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

Iz ovog preduzeća ističu da su još od decembra prošle godine, kada je menadžment sarajevskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ nakon više od dvije decenije saradnje jednostrano prekinuo aranžman o kupovini vode sa Jahorinskih vrela, kao rukovodstvo uspješnog preduzeća bili izloženi brojnim napadima i neutemeljenim kritikama neodgovornih pojedinaca i grupa u Palama.

U saopštenju se navodi da su ti pojedinci u grupe u javnosti i posebno putem društvenih mreža iznosili paušalne i površne ocjene i procjene o trenutnom stanju i budućnosti ovog preduzeća, a kojima su dezinformisali i na određeni način plašili stanovništvo.

Rukovodstvo preduzeća sa Pala i opštine, kroz višemjesečne i na kraju uspješne pregovore sa preduzećem iz federalnog Sarajeva i zvaničnicima Kantona Sarajevo o ponovnom uspostavljanju aranžmana o prodaji vode sarajevskim partnerima, pokazalo je maksimalnu odgovornost prema subjektu kojim rukovodi, zaposlenim radnicima, opštini Pale i građanima, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da „takva saradnja dodatno ojačava stabilnost i likvidnost preduzeća, pa tako i njegovu investicionu moć, od koje zavise i kvalitetno održavanje i modernizacija vodovodnog sistema kojim gazduje“.

Napominjući da je sarajevsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ najveći kupac paljanske vode za piće, iz „Vodovoda i kanalizacija“ Pale navode da će ponovo uspostavljena saradnja obezbijediti da ovo preduzeće, kao i do sada, redovno izvršava sve obaveze prema više od stotinu zaposlenih radnika, dobavljačima, te u kontinuitetu investira u modernizaciju vodovodnog sistema.

Iz ovog preduzeća su apelovali da odbornici SDS-a u Skupštini opštini Pale pokažu odgovornost i građane ne obmanjuju informacijom da će vodu plaćati skuplje od Sarajlija.

„Vodovod i kanalizacija“ Pale prodaje vodu po veleprodajnoj cijeni od 0,38 KM po metru kubnom preduzeću iz Sarajeva koje je distribuiše i koje će je svojim korisnicima naplaćivati po važećoj cijeni u tom gradu, koja je za oko 40 odsto viša nego na Palama, navedeno je u saopštenju.

„Rukovodstvo preduzeća, opština i njen načelnik Boško Jugović odgovorno rade svoj posao i povlače poslovne poteze koji će omogućiti potpunu stabilnost ovog važnog opštinskog subjekta“, poručuju iz Uprave „Vodovoda i kanalizacije“ Pale.

Za juče zakazana tematska sjednica Skupštine opštine Pale, na kojoj je trebalo da bude riječi o nastavljanju distribucije vode za piće u federalno Sarajevo, kao i davanju saglasnosti na izmjenu cjenovnika isporuke vode, odgođena je za sedam dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa dobro, postoji li ili ne postoji saradnja sa Kantonom Sarajevo u smislu prodaje vode? Obzirom na to da se iz gornjeg teksta ne može jasno zaključiti šta se dešava sa prodajom vode u Sarajevski kanton.

Treba vjerovati ,,stručnim“ i rukovodećim licima iz JP ,,Vodovod“ Pale, ipak su to ljudi koji su se dokazali u struci ili privredi, sigurno znaju o čemu pričaju 🙂