Natalija Mutić i Marina Cicović dobitnice Konfučijeve stipendije

0
Foto arhiva

Polaznice kursa kineskog jezika na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu Natalija Mutić i Marina Cicović dobile su stipendiju Konfučijevog instituta za polugodišnji boravak u Kini na studijama kineskog jezika.

Mutićeva i Cicovićeva nagradu su dobile nakon zapaženog uspjeha na svjetskom takmičenju iz kineskog jezika za srednjoškolce „Kineski most“ koji je održan u Kini.

Na takmičenju je bilo više od 150 učesnika iz 133 zemlje, a tema takmičenja bila je „Nauči kineski, proširi svoj svijet“, saopšteno je iz Fakulteta.

U saopštenju se navodi da su se učesnici takmičili najprije u poznavanju kineskog jezika, zatim kineske kulture i umjetnosti, a Mutićeva i Cicovićeva predstavile su se klavirskom i pjevačkom izvedbom kineskih tradicionalnih melodija.

Učesnici su imali priliku da posjete glavni grad Peking sa svim znamenitostima kao što su Kineski zid, LJetna palata i Zabranjeni grad, a ostatak putovanja proveli su u gradu vječnog proljeća – Kunmingu, gdje je i održano finale takmičenja.

Kao i uvijek, kancelarija „Hanban“, Konfučijev institut i kineski organizatori pobrinuli su se da dostojno dočekaju i ugoste takmičare iz svijeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare