Nastavljena rekonstrukcija zvorničkih ulica

0

ZVORNIK – Rekonstrukcija gradskih ulica u Zvorniku nastavljena je početkom marta popločavanjem trotoara i šetališta u Ulici Svetog Save, a danas su počeli i radovi na uklanjanju starog trotoara na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, rekao je zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević.

On je naveo da su u okviru projekta rekonstrukcije gradskih ulica radovima obuhvaćeni Trg kralja Petra Prvog Karađorđevića, Karađorđeva ulica i dio Ulice Svetog Save od Robne kuće do Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, u kojima su prije zimskog prekida zamijenjene vodovodne i kanalizacione cijevi.

U nastavku radova predviđena je i izgradnja kružne raskrsnice kod zgrade „Arena“, te uređenje platoa na Trgu pobjede.

„U ovim ulicama preostalo je da se izvrši asfaltiranje i urade trotoari, a nakon toga biće izvršena zamjena vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te postavljanje kolovoza i trotoara i u dijelu Ulice patrijarha Pavla od semaforizovane raskrsnice do Robne kuće“, rekao je Dragičević novinarima.

Direktor izvođača radova „Zvornik puteva“ Jelenko Vasić istakao je da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

U okviru projekta rekonstrukcije oko 2.300 metara gradskih ulica do sada su novo ruho dobile Ulica Vuka Karadžića i Jadarska ulica u kojima je urađena i štedljiva rasjeta.

Novu rasvjetu dobila je Ulica Svetog Save, a u nastavku radova na rekonstrukciji gradskih ulica predviđeno je postavljanje još 37 svjetiljki.

Rekonstrukcijom je predviđeno da od zgrade Z-16 do Robne kuće bude napravljeno šetalište sa drvoredom bagrema i japanske trešnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare