Nastavljena izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

2

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predstavnik izvođač radova firme „Buk promet“ iz Bijeljine danas su ozvaničili nastavak izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području ove opštine, ukupne vrijednosti više od milion KM.

Jugović je rekao da se radovi odnose na nastavak projekta „Smanjenje gubitaka vode i revitalizacija i dogradnja vodovodnog i kanalizacionog sistema Pale-Jahorina komponenta dva i tri“.

Projektom je obuhvaćena izgradnju glavnog fekalnog kanalizacionog kolektora koji će spriječiti da otpad ulazi u korito rijeke Miljacke i odvodiće ga na mjesto, gdje će biti izgrađen prečistač.

On je naveo da ovaj projekat obuhvata i izgradnju vodovodnog dijela mreže Koran-Luke i sanaciju Vodovoda „Vrelo Prača“.

„Ovo je druga faza kreditnog aranžmana Evropske investicione banke ukupne vrijednosti 1.500.000 KM, uključujući i PDV“, rekao je Jugović novinarima i dodao da je rok za izvođenje radova godinu dana.

Prema njegovim riječima, radi se i o dobroj ekološkoj priči u kojoj opština ima podršku Evropske investicione banke i svih institucija koje se bave ekologijom i zaštitom životne sredine.

„Važno je da smo dobili i saglasnost za nastavak ovih aktivnosti, gdje ćemo moći aplicirati na još jedan tender koji se odnosi na potisni cjevovod od `Vrela Prače` prema Šatoru kako bi bilo riješeno snabdijevanje vodom Jahorine“, naglasio je Jugović.

Rukovodilac radova u ime firme „Buk promet“ Branislav Erić kaže da su danas počeli realizaciju projekta koji se sastoji iz tri faze.

„Prva faza je glavni fekalni kolektor u dužini od 2.725 metara, druga faza je rekonstrukcija pumpne stanice na Prači, koja je u sistemu vodosnabdijevanja Jahorine, i u okviru koje se radi rekonstrukcija trafostanice, a treći dio odnosi se na izgradnju cjevovoda Koran-Luke“, naveo je Erić.

On dodao da su snimili teren i da će napraviti takvu dinamiku da radove završe u roku.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević istakao je da su ovo bitni projekti za području opštine, a posebno projekat rješavanje kolektora, jer Miljacka neće biti zagađena i neće biti fekalija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Poštovani,
da li imate u planu da regulišete kanalizaciju i oborinske vode u djelu naselja oko Hotela dva golub, restorana Kumbara, Magistralni put, Duška Radovića…vidite da je prilikom svakih malo jačih padavina cesta prekrivena oborinskim vodama, kao i fekalnim vodama koja izvire iz malih i prepunih septičkih jama!!!!

Spoštovanjem.

Hoće li ko odgovarati što je prva tranša kredita za vodovod kriminalno potrošena?
Cijele Pale znaju da je ukradeno pola novca, zbog prijave pokreta investicionoj banci prošle godine je zaustavljena tranša.
Ovo je trebala biti treća, ako se radi o istom kreditu?