Nastavljena izgradnja glavnog vodovoda

0

SOKOLAC – Izgradnja glavnog voda sekundarne vodovodne mreže Bueč – Bukovik kod Sokoca u dužini od skoro 6.000 metara je nastavljena, a vrijednost radova od izgradnje rezervoara na Bueču do izgradnje vodovoda do svih zaselaka koji gravitiraju rezervoaru je 350.000 KM, izjavio je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Milomir Rajić.

Rajić je napomenuo da je u prošloj godini urađena jedna faza projekta, za šta je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske izdvojilo 60.000 KM – za razvoj ruralnih područja za izgradnju vodovoda od Bukovika do kuća Topalovića, dok je ukupna vrijednost ovih radova bila 87.000 KM.

Prema njegovim riječima, ove godine je federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica dalo vodovodni materijal u vrijednosti 36.000 KM za nastavak izgradnje ovog vodovoda.

Rajić je naveo da je ukupna vrijednost radova u dvije faze – glavnog primarnog voda od izgradnje rezervoara na Bueču i izgradnje vodovoda do Bukovika, kao i izgradnje ogranka vodovoda do kuća Kojića i Zoranovića – bila oko 170.000 KM.

On je rekao i da su ugovoreni radovi u čijem finansiranju će učestvovati i mještani – izgradnja kraka od glavnog voda do kuća Kojića, Delića i Dubočana, gdje će opština učestvovati sa 3.000 KM, kao i izgradnja sekundarne vodovodne mreže do svih zaselaka na dijelu Bukovika u vrijednosti od 30.000 KM.

Rajić je napomenuo da je kandidovana izgradnja vodovodnih krakova kod Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Fonda za povratak BiH, te Ministartva za izbjeglice i raseljena lica Srpske od Bukovika do kuća Džinda, od Bukovika do Pediša i krak do Šabegovića, sve na području Sokoca.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments