Nastavljen protest podrške Drljeviću

0
Nastavljen protest podrške Drljeviću

ZVORNIK – Doktori i zaposleni u Opštoj bolnici Zvornik i danas su se okupili na jednočasovnom protestu podržavajući smijenjenog direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Drljevića.

Član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Goran Bjeković rekao je novinarima da su se doktori i ostalo osoblje okupilo na ovom protestu jer se na slažu sa, kako je rekao, nezakonitom smjenom Drljevića.

Bjeković je rekao da je su doktori razgovarali jutros sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovanom Okukom savjetujući mu da se povuče sa ove funkcije.

„Pokušali smo Okuku nagovoriti da ne prihvati ovu funkciju, ali nas nije poslušao i ušao je u direktorsku kancelariju bez primopredaje dužnosti“, rekao je Bjeković, koji je hirurg u Opštoj bolnici Zvornik.

On je podsjetio da su se doktori juče suprostavili primopredaji između razriješenog Drljevića i novimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke.

„Narednih dana opstruiraćemo rad bolnice sve regularno, sve legalno, niko neće biti oštećen, niko neće biti nezbrinut, sve u skladu sa zakonom“, najavio je Bjeković i dodao da će doktori održati i štrajk upozorenja zbog smjene Drljevića.

Bjeković je ponovio zahtjeve doktora i zaposlenih opšte bolnice Zvornik koji se odnose da Vlada Republike Srpske povuče odluku o smjeni direktora Drljevića, da ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić doće u Opštu bolnicu i razgovara sa doktorima, te da doktore ove bolnice primi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vlada Republike Srpske razriješila je 12. oktobra Milorada Drljevića dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik i za vršioca dužnosti imenovala Jovana Okuku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare