Nastavlja se prikupljanje pomoći za poplavljena područja

0

SOKOLAC – Nakon jučerašnje izuzetno uspješne akcije na prikupljanju  pomoći za poplavljena područja, akcija je u Sokocu nastavljena danas, kada je u prostorije Opštinske organizacije Crvenog krsta pristiglo na stotine paketa humanitarne pomoći, ono što je u ovom trenutku najneophodinije ugroženom stanovništvu u Republici Srpskoj.

Sve što je prikupljeno danas, a radi se, prije svega, o prehrambenim artiklima, flaširanoj vodi, odjeći, obući, lijekovima, sanitetskom materijalu i hrani za djecu,  smješteno je u magacin Crvenog krsta.

Prema riječima načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je danas posjetio Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Sokolac  i  upoznao se sa tokom akcije, vozila sa humanitarnom pomoći sutra će u jutarnjim časovima biti upućena  na područje opštine Šamac, gdje je  trenutno  izuzetno teška situacija.

Po preporuci Svetog arhijerejskog sabora i blagoslovom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Nikolaja i zamjenika mitropolita Njegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija, Crkvena opština Sokolac pozvala je vjernike da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za  postradala područja.

Akcija je počela danas. Građani su  pomoć dostavljali juče i danas  u prostorije Duhovnog centra “Romanijske Lazarice” u Sokocu. Akcija se završava  sutra  do 13 časova.  U organizaciju ove akcije uključile su se i članice Kola srpskih sestara “Prepodobna Evgenija”. Boračka organizacija opštine Sokolac uspješno vodi kciju a rikupljanju omoći za  stanovništvo ugroženo poplavama.

I članovi Kulturno-umjetničkog društva “Romanijska luča”, na čelu sa predsjednikom Društva Jankom Vrbarcem, vrijedno rade na prikupljanju pomoći za  nastradale u poplavama. Akcija  je pčela danas u 12 sati i trajaće do  21 čas sutrašnjeg dana.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare