Nastavlja se generalni štrajk 101. dan

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Radija i televizije Istočno Sarajevo nastavili su devedeset prvi dan sa generalnim štrajkom kako bi izrazili nezadovoljstvo trenutnim socijalim i ekonomskim položajem.

Zahtjevi radnika su izmirenje zaostalih plata, toplih obroka, naknada za prevoz, uplata zdravstvenog osiguranja i donošenje nove sistematizacije radnih mjesta. Predstavnici sindikata u pregovorima su kako bi što prije našli rješenje za izlaz iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo, ali smo svjesni da je to nemoguće bez podrške relevantnih institucija osnivača Skupštine grada Istočno Sarajevo i Vlade Republike Srpske.

Dok traje generalni štarajk poštuje se minimum proseca rada koji je propisao poslodavac, a koji je obavezan prema Zakonu o radu.

Nadamo se da će se sve relevantne institucije uključiti u rješavanje egzistencijalnih problema radinika, ali i opstanak Radija i televizije Istočno Sarajevo.

Molimo sve slušaoce, gledaoce, poslovne partnere i saradnike za razumijevanje u ovoj teškoj situaciji za radnike Radija i televizije Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare