Nastavak suđenja za ubistva zarobljenih Srba na Trovrhu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika takozvane Armije BiH za ubistva srpskih zarobljenika sa brda Trovrh kod Goražda.

Na današnjem ročištu bi trebalo da budu saslušana tri svjedoka tužilaštva.

Za učešće u ubistvima osam srpskih ratnih zarobljenika Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelja.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, NJegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom su odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni.

Nekadašnji načelnik Stanice javne bezbjednosti /SJB/ Goražde Ibro Merkez rekao je na ročištu 29. oktobra da mu nije poznato da su zarobljeni Srbi bili u SJB.

Merkez je rekao da su Srbi zarobljeni u periodu kada je, zbog ranjavanja, bio u bolnici u Goraždu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

„Bio sam odsutan sa posla gotovo dva mjeseca, a u Stanicu sam se vratio početkom oktobra. Za vrijeme liječenja, niko me nije posjećivao i obavještavao o dešavanjima u Stanici“, naveo je Merkez, koji je svjedok tužilaštva.

Početak suđenja zakazan je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare