Nastavak saradnje „Alumine“ i poljske firme „Gorka cement“

0

ZVORNIK – Predstavnici poljske firme „Gorka cement“ posjetili su danas kompaniju „Alumina“ u Zvorniku i najavili nastavak saradnje sa zvorničkom fabrikom.

Sa menadžmentom fabrike „Alumina“ u Zvorniku danas su o nastavku poslovne saradnje razgovarali generalni i komercijalni direktor poljske firme „Gorka cement“ Jirži Šumanski i Marek Sumara.

Iz kompanije „Alumina“ saopšteno je da ova poljska firma iz Trzebinia kod Krakova, koja se bavi proizvodnjom specijalnih vrsta cementa, kupuje godišnje oko 7.000 tona glinice iz Zvornika.

Šumanski je današnje razgovore ocijenio pozitivnim i rekao da je cilj ove poljske firme da i u narednom periodu kupuje proizvode od „Alumine“.

Tehnički direktor kompanije „Alumina“ Čedomir Zelenović istakao je da je „Gorka cement“ jedan od važnih kupaca ove zvorničke fabrike, koja je u proteklih šest-sedam mjeseci napravila značajan iskorak kada je riječ o proizvodnji nemetalurške glinice i hidrata, što za rezultat ima njenu bolju tržišnu poziciju.

U saopštenju se navodi da je za kompaniju „Alumina“ bitna saradnja sa firmom „Gorka cement“, imajući u vidu široku lepezu proizvoda na bazi cementa, što se uklapa u razvojne tendencije ove zvorničke fabrike u pogledu budućih razvojnih planova i prilagođavanja novom proizvodnom programu na kome rade stručnjaci „Alumine“.

Nakon sastanka sa menadžmentom „Alumine“, gosti iz Poljske obišli su i proizvodna postrojenja zvorničke kompanije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare