Nastavak humanitarne akcije za Snježanu Bašević

0
Nastavak humanitarne akcije za Snježanu Bašević

SOKOLAC – Snježani Bašević sa Sokoca potrebno je još 35.000 KM za transplantaciju bubrega u Francuskoj i u tu svrhu “M:telov” humanitarni broj 1413 je u funkciji od 1.

septembra do 30. septembra.Baševićeva je na dijalizi već treću godinu i ovaj medicinski tretman veoma teško podnosi zbog kardiovaskularnih problema, a transplatacija bubrega joj je jedini spas.

“Bolest – obostrana policistoza bubrega, brat i ja smo naslijedili od majke koja je umrla u 39. godini. U međuvremenu sam ostala bez brata i oca, tako da je transplantacija jedini način da se spasem od ove nevolje”, rekla je za Srnu Baševićeva.

Ona je podsjetila da je u prvom dijelu humanitarne akcije u maju i junu za njeno liječenje prikupljeno ukupno 60.000 KM, što joj je omogućilo da se nađe na listi čekanja za transplantaciju bubrega u Francuskoj.

Prema njenim riječima, sada predstoji drugi dio akcije u kojem treba, zahvaljujući dobrim ljudima, da se prikupi još 35.000 KM da bi se pristupilo operativnom zahvatu.

“Meni novi bubreg znači život, a vama poziv na broj 1413 znači malo odricanja, jer je jedan poziv – jedna KM”, poručila je Baševićeva.

Ona je dodala da se sredstva za pomoć mogu uplatiti i kod NLB Razvojne banke na račun 562-012-81117364-57.

“Najveći dio radnog vijeka bavila sam se humanitarnim radom, a danas očekujem da dobri ljudi uz malo izdvajanja pomognu meni i vjerujem da ću zahvaljujući onima koji su učestvovali u prvom dijelu akcije i dodatnim prilozima pobijediti ovu opaku bolest i vratiti se među svoje prijatelje”, kaže Baševićeva.

Snježana Bašević je osnivač Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Sokolac, koje okuplja oko 100 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments