Naslikano više od 40 slika i grafika

0

ROGATICA – Na likovnoj koloniji u rogatičkoj Galeriji „Radenko Mišević“ učestvuje osam slikara amatera i četiri akademska slikara, a naslikano je više od 40 slika i grafika

Dušan Radojević, amaterski slikar iz Rogatice, rekao je Srni da su motivi uglavnom pejzaži i mrtva priroda, te da su urađene tri ikone jajčanom temperom po kanonskom slikanju, od kojih su dvije rad Aleksandre Kapuran, studenta likovne Akademije.

Prema njegovim riječima, tokom likovne kolonije, koja traje od 9. do 13. avgusta, svaki slikar bi trebao da uradi najmanje dvije slike, a po jedna slika ostaje u fundusu, dok ostatak ide na aukciju.

Amaterski slikar Slavica Janković iz Rogatice rekla je da je uradila ikonu Svetog Nikole tehnikom ulje na drvetu nane.

Grafičar iz Rogatice Branko Novaković rekao je da u radu kolonije učestvuju djeca predškolskog i školskog uzrasta sa oko 30 crteža rađenih olovkom u slobodnom stilu.

On je napomenuo da je na ovoj koloniji zastupljen sa dva rada u kamenu, koji su rađeni multidisciplinarnom tehnikom, te će njegovi radovi biti nuđeni kao suveniri.

Prema njegovim riječima, likovna kolonija se prati putem elektronskih medija u Gracu, a akademski slikar Milivoje Bogosavljev i drugi dali su podršku koloniji, te izrazili želju da naredne godine učestvuju u njenom radu i tako stimulišu dalji rad i ugled ove kolonije.

Likovna kolonija je organizovana u okviru obilježavanja Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave opštine Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare