Naš sugrađanin napravio igricu koja ima šansu da postane svjetski hit

0

Pametni telefoni svoju upotrebu pronalaze u sve više sfera života običnog čovjeka, a svi koji su svjedoci razvoja ovog komada hardvera, teško da nisu čuli za mega popularnu igru Flappy Bird. Igra je zbog svoje težine i jednostavne funkcionalnosti doživjela svjetsku slavu i njen tvorac Forbes Dong Nguyen je bio prinuđen da je nedavno povuče sa interneta, jer je igra izazvala veliku ovisnost igrača. Bilo je tu i prijetnji smrću autoru i ko zna još čega.

Naš sugrađanin Vlado Tešanović je zajedno sa svojim kolegom Demirom Blaževićem napravio novu igru, po ugledu na Flappy Bird stilu pod nazivom „The Pigo“ – izgubljena pirana.

Programeri su se trudili da naprave igru koja će biti zanimljivija od originala i da unaprijede ovaj stil igranja, a da „The Pigo“ ima svijetlu budućnost govori i podatak da je ovu igru za svega nekoliko dana već preuzelo preko 1000 korisnika iz zemalja širom svijeta. U nekim zemljama „The Pigo“ se našao na listi top 20 igara za pametne telefone.

„Ovo nam je prva igra koju smo napravili i radili smo je oko dva mjeseca. Želimo da se posvetimo pravljenju igara, a sa Pigom počinjemo tu priču. Inspiracija potiče od Flappy Bird igre“, priča Tešanović.

Radnja igre je smještena u mutnim vodama Amazona. Glavnu ulogu ima izgubljena pirana „Pigo“ koji pokušava preživjeti surovi svijet močvare. Cilj igre je pojesti što više ribica koje vam se nađu na putu. Junak naše igre Pigo je blago neurotična pirana sa problemom kontrole bijesa. Pigo u svom početnom, normalnom stanju smije jesti jedino male bijele ribice, ali naglo pomračenje uma dobija kada pojede crviće na kojima piše „slow“ i tada smije jesti sve što mu se nađe na putu.

Svoju ovisnost o ribljem adrenalinu zadovoljava gutanjem crvića na kojima piše „speed“, što ga ubacuje u turbo pogon gdje postaje veoma ranjiv i mora izbjegavati sve što mu se nađe na putu. No, to mu daje priliku da osvoji i dodatne bonus poene ukoliko preživi taj ludi slalom.

„Ja sam radio igru za Android, a Demir je radio iOS verziju. Da bi igricu učinili uzbudljivijom, rezultati se upisuju na Google i iOS top listi, pa se rezultat rangira u odnosu na igrače iz cijelog svijeta.“

Igra nije nimalo lagana i ne preporučuje se ljudima sa tankim živcima.

„Izuzetno smo zadovoljni odzivom i komentarima igrača što se može vidjeti po komentarima na Apple App store-u. Trenutno radimo na novoj verziij u kojoj ćemo dodati različite nivoe i dosta novih opcija koji će igru učiinti još zanimljvijom. Novu verziju igre ćemo objaviti oko nove godine. Za sada smo imali samo jednu zakrpu kojom smo riješili probleme koji su se javljali kod nekih igrača“, zadovoljan je Vlado Tešanović.

Osim što im je u planu da izbace novu verziju igre „The Pigo“, ovaj tim programera u budućnosti ima u planu izdavanje novih igara, jer je ideja mnogo, a dodatni motiv u ovom poslu bi im mogao dati i uspjeh ove igre, koja ima šansu da postane svjetski hit i pravi nasljednik „Flappy Bird-a“.

The Pigo website. Google Play. App Store

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare