Narodna kuhinja počinje da radi u julu

0

ZVORNIK – Narodna kuhinja u Zvorniku trebalo bi da počne da radi u julu i za tu namjenu u budžetu opštine u ovoj godini planirano je 50.000 KM.

Savjetnik načelnika opštine za mlade, nevladine organizacije i sport Ognjen Pavlović rekao je novinarima da su do sada definisani potencijalni partneri i obezbijeđena lokacija za rad kuhinje u okviru prostorija u porti zvorničke crkve.

„Razmatramo različite opcije za realizaciju ovog projekta i za sada je najizglednija opcija da opština bude nosilac nabavke sirovina i obezbjeđivanja kuvara za pripremu hrane, dok bi Centar za socijalni rad bio nadležan za izdavanje potvrda korisnicima“, pojasnio je Pavlović.

On je naveo da se, prema postojećim resursima, može obezbijediti jedan obrok dnevno za 200 korisnika, ali da postoji bojazan da će biti i više lica sa ovim pravom, pa će narednih dana biti razmotrene sve opcije za pronalaženje najboljeg rješenja.

Ranije je najavljivano da će do kraja aprila započeti rad Narodna kuhinja i Banka hrane, koja je bi trebalo da obezbijedi prehrambene pakete za korisnike u udaljenim mjesnim zajednicama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare