Narodna biblioteka i muzejska zbirka čuvar kulture i tradicije

0

ZVORNIK – Zvornička Narodna biblioteka i muzejska zbirka čuvar je kulture, tradicije i svih specifičnosti i posebnosti Zvrnika koje su značajne za ovaj grad, rekla je danas direktor ove ustanove Nega Stjepanović.

Stjepanovićeva je povodom obilježavanja jubileja 75 godina postojanja i rada Narodne biblioteke i muzejske zbirke rekla novinarima da je ova ustanova u svom dugogodišnjem postojanju sve radila na dobrobit svojih čitalaca i korisnika bibliotečkih usluga.

„Nastojimo da svojim radom, angažmanom i stručnim usavršavanjem ova ustanova bude `lijek za dušu` za sve naše goste i sugrađane da u ovoj ustanovi dobiju usluge na najvišem nivou“, rekla je Stjepanovićeva i podsjetila da je na policama Aleksandrijske biblioteke, 300 godina prije Hrista pisalo „Apoteka za dušu“.

Ona je istakla da ova ustanova ima više od 80.000 bibliotečkih jedinica, a broj čitalaca iz godine u godinu raste i pored tehničkog napretka i razvoja, interneta i mobilne telefonije, na što su svi radnici biblioteke jako ponosni.

Stjepanovićeva je naglasila da se i ambijent u kojem korisnici usluga biblioteke borave neprestano prilagođava njihovim potrebama, prije svega, da bude ugodan, prihvatljiv i da tražena literatura bude na raspolaganju.

Ona je naglasila da je ovakav rad Narodne biblioteke prepoznat, što svjedoče i borjna priznanja koje je ova bilbioteka dobila u svom 75-ogodišnjem radu.

„To potvrđuje i Plaketa `Đorđe Pejanović` kojom je ova ustanova prije par dana na zajedničkoj sjednici Društva bibliotekara Republike Srpske i Bibliotekarskog društva Srbije u Višegradu, proglšena za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj za 2020. godinu“, rekla je Stjepanovićeva.

Prema njenim riječim, to je priznanje svim zaposlenim u Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci, kao i gradu Zvorniku koji je osnivač ove ustanove.

U okviru obilježavanja ovog jubileja prikazan je kratki film o radu ove ustanove kojim su obuhvaćeni najznačajniji događaji, te uručene zahvalnice saradnicima i prijateljima biblioteke za doprinos u radu razvoju Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare