Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da očekuje da u narednih mjesec dana bude završena rekonstrukcija Romanijske ulice, ukupne dužine 2.262 metra za šta je investirano 1.170.000 KM.

Jugović, koji je sa direktorom preduzeća “Elektrodistribucija Pale” LJubomirom Mrdom obišao lokaciju rekonstrukcije Romanijske ulice, rekao da je za ovu namjenu 500.000 evra obezbijedila Vlada Srbije, posredstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a opština Pale ostatak.

On je rekao novinarima da je u toku priprema za finalno nanošenje sloja u dužini od kilometar do skretanja za naselje Rakovac.

“Zadovoljan sam dinamikom radova i očekujemo da u narednih mjesec dana o bude završena rekonstrukcija Romanijske ulice”, rekao je Jugović.

On je zahvalio Vladi Srbiji, predsjedniku Republike Srpske i svim institucijama koje su učestvovale u realizaciji ovog projekta, kao i mještanima Kalovitih brda za strpljenje i razumijevanje, jer je riječ o sveobuhvatnoj rekonstrukciji ulice koja će služiti za narednih 30 do 40 godina.

Jugović je podsjestio da je na Palama u toku i rekonstrukcija Uluce Nikole Tesle, put prema Podvitezu, trotoara za stanicu Pale, i rekonstrukcija mosta na rijeci Bistrici prema Jahorini koji se radi u saradnji sa USAID-om.

Prema njegovim riječima, put za Jasik-Trijangla je u finalnoj fazi, u toku je izbor izvođača, a za 10 dana očekuje da bude pokrenuta sanacija tog regionalnog puta u dužini četiri kilometra, ukupne vrijednost veće od tri miliona KM.

Mrda je istakao da će zavisno preduzeće “Elektrodistribucija Pale” u Romanijskoj ulici izmjestiti i u potpunosti modernizovati elektromrežu, stvoriti mnogo bolje uslove za snabdijevanje lokalnog stanovništva na Kalovitim brdima.

On je najavio da će u srijedu, 19. septembra, u Rogatici, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i načelnikom opštine, položiti kamen-temeljac za izgradnju nove poslovne zgrade Elektrodistribucije.

“Takođe, za nekoliko dana bićemo u prilici da najavimo početak realizacije još jednog velikog projekta u opštini Pale”, naveo je Mrda.

Mrda je istakao da projekat rekonsturkcije Romanijske ulice predstavlja primjer bratskih odnosa Republike Srpske i Srbije i sprovođenja Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima.

On je zahvalio predsjednicima Srpske i Srbije za finansiranje ovog značajnog infrastrukturnog projekta u opštini Pale, dodajući da će jedan od strateških i razvojnih ciljeva u naredne četiri godine biti i izgradnja auto-puta koji će preko Pala, Sokoca i Rogatice povezati Istočno Sarajevo sa Srbijom.

“To je put budućnosti, ekonomskog razvoja i boljeg života svih građana Sarajevsko-romanijske regije i istočnog dijela Republike Srpske”, rekao je Mrda, podsjetivši da je “Elektordistribucija Pale” posljednjih godina realizovala mnogo značajnih projekata na području 13 opština istočnog dijela Republike Srpske koje pokrivaju.

Riječ je o više od 70 miliona KM investicija koje su značajno popravile kvalitet isporuke električne energije, otvorile nova radna mjesta i stvorile mnogo bolje uslove za rad radnika “Elektrodistribucije Pale”.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Mislim da se samo na Palama radi i u toku predizborne kampanje. Sve iskopano, nisu li rokovi probijeni?

a sta je sa ulicom Stevana Decanskog,da li ce se ikada poceti raditi ili ste samo obmanuli narod

Dobro je sve sto se radi,i uradice se,, sve je to za pohvalu! Ali mi nije jasno da je u rekonstrukciju tunela Kalovita brda investirano vise novca ,nego sto ce biti investirano u rekonstrukciji Romanijske ulice ?? ovo je pitanje za Bolonjske ekonomiste …. QSL ?

Треба то питање поставити Нешићу.Ипак он сад плаћа гласове и баца паре.Морало се то негдје намаћи….

A za ulicu Serdar Janka Vukotica na Koranu (koja se pocela raditi 2008) izabran izvodjac daaaaavno i nikad nije pocela rekonstrukcija tog Kolorado kanjona, jer su krateri sa strane po metar duboki…uzas